Sara Šarić

Mostarskoj balerini specijalna nagrada i put u Grčku

Sara Šarić je osvojivši specijalnu nagradu dobila besplatnu kotizaciju za međunarodno natjecanje u Grčkoj, koje će se održati u srpnju 2019. godine.
Kultura / Flash | 24. 05. 2018. u 10:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Međunarodnom natjecanju iz klasičnog baleta "Balance 2018", koje je održano od 21. do 23. svibnja u Sarajevu, učenica 3. razreda Prve Baletske škole – izvanredno odjeljenje Mostar, Sara Šarić osvojila je u 3. kategoriji specijalnu nagradu sa 100 osvojenih bodova, kazala je u izjavi za Fenu predsjednica Športskog plesnog kluba "Zrinjski" Mostar Marina Čerkuč.

Na natjecanju su sudjelovala 74 natjecatelja iz Makedonije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH. Članovi žirija bile su eminentne osobe iz struke, i to Dinko Bogdanić (Hrvatska), Milica Bezmarević (Srbija) i Aleksandar Ilić (Srbija). 

Čerkuč je istaknula kako je Sara Šarić osvojivši specijalnu nagradu dobila besplatnu kotizaciju za međunarodno natjecanje u Grčkoj, koje će se održati u srpnju 2019. godine.

Inače, u organizaciji udruženja Tanzelarija - organizacije za promociju suvremenog plesa, u Sarajevu je održano III. međunarodno natjecanje iz klasičnog baleta za osnovne i srednje baletne škole, kao i baletna studija. 

Cilj je natjecanja okupiti na jednom mjestu mlade ljude koji posjeduju natjecateljski duh i koji zajedno sa svojim pedagozima žele pokazati svoje znanje iz klasičnog baleta, kao i svoj umjetnički izraz, ali i ostvariti nova poznanstva i družiti se.

Video: Uspjesi mostarske balerine Sare Šarić
Kopirati
Drag cursor here to close