Slavlje

Mostarski teatar mladih u rođendanskom ozračju

Kultura / Flash | 25. 02. 2017. u 09:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je Mostarski teatar mladih počeo obilježavanje 43. rođendana početkom prvog dijela 19. Međunarodne konferencije „ Kultura javnog istupanja“.

U 12, 00 sati u Osnovnoj školi Ilije Jakovljevića održana je interaktivna predstava Teatra u obrazovanju „Hoću letjeti“ koja se bavi problemima ovisnosti. Vrlo angažirana izvedba s potpunim uključivanjem učenika i njihovim razumijevanjem suštine problema.

Sinoć, na Memorijalnoj sceni 2532, uručene su Eni Husić i Ali Kamer Aksoju Godišnje nagrade „Toni Pehar“ za najbolja glumačka ostvarenja realizirana u predstavama eMTeeM – a u 2016 godini, te specijalna nagrada za doprinos razvoju dramskog odgoja „Grozdanin kikot“ Kulturno sportskom centru iz Bugojna.

Nagradu je primio direktor ove ustanove Vahid Duraković. Nakon uručenja nagrada odigrana je svečana izvedba predstave „Fatima, nevjesta od boli“. Najmlađi član eMTeeM – a Imad Husnić razrezao je rođendansku tortu i nastavilo se s ugodnim druženjem, a već jutros u 10,00 sati počinje radionica „Kroz igru do dramatizacije“.

Večeras, eMTeeM – u za rođendan Amatersko pozorište „Branislav Nušić“ iz Šida igra predstavu „Želim da se oslobodim“ koja na bazi dokumentarne građe govori o nasilju nad ženama, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close