Princ iz moje ulice

Mostarski redatelj nagrađen za najbolju režiju

Kultura / Flash | 08. 05. 2017. u 12:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na netom završenom Trećem festivalu dječje umjetnosti u Sarajevu, popularnom FEDU, Pozorište lutaka Mostar je osvojilo još jednu značajnu nagradu i tako nastavilo nisku svojih uspjeha posljednjih godina.

Redatelj i glumac ove teatarske kuće Nedžad Maksumić, odlukom Stručnog žirija, nagrađen je za najbolju režiju na ovom međunarodnom Festivalu. Nagrada mu je dodijeljena za režiju predstave 'Princ iz moje ulice', koju je sam i napisao i u kojoj glumi jednu od uloga.

U predstavi, osim autora, glume i Igor Vidačković, Diana Ondelj-Maksumić, Nermina Denjo i Serđo Radoš. Kreatorica lutaka, scenografije i kostima je mostarska akademska umjetnica i lutkarka Ivana Radić, a autor nadahnute scenske glazbe je stalni suradnik Pozorišta lutaka Atilla Aksoj.

Inače, predstava 'Princ iz moje ulice' na jedan djeci prihvatljiv način govori o veoma aktualnom problemu vršnjačkog nasilja, sa kojim se sve češće susreću naši najmlađi. Problematizira pitanja odgoja, školskog sustava i nesposobnosti odraslih da razumiju i pomognu djeci u njihovom odrastanju.

Ova značajna nagrada još jednom potvrđuje da u Mostaru postoji dovoljno kvalitetnih stvaratelja i umjetnika koji mogu, ako im se dadne prilika, učiniti da se slika o ovom gradu promijeni nabolje. Brojni uspjesi Pozorišta lutaka najbolji su dokaz za to.

Kopirati
Drag cursor here to close