Suradnja

Mostarski kipar Florijan Mićković izlaže u Crnoj Gori

Organizator izložbe je Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore u suradnji sa Udruženjem likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine i uz podršku Hrvatske Akademije za znanost i umjetnost u BiH.
Kultura / Flash | 03. 10. 2018. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano otvaranje izložbe Florijana Mićkovića bit će održano u četvrtak, 4. listopada sa početkom u 20 sati u Umjetničkom paviljonu ULUCG u Podgorici, piše crnogorski CDM.

Organizator izložbe je Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore u suradnji sa Udruženjem likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine i uz podršku Hrvatske Akademije za znanost i umjetnost u BiH.

Mićković je istaknuti kipar koji je izlagao u većini europskih zemalja, Sjedinjenim Američkim državama i Kanadi. Rođen je u Mostaru 1935. godine. Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Zagrebu 1962. godine u klasi prof. Antuna Augustinčića. Član je Udruženja likovnih umjetnosti Hrvatske od 1963. godine, Udruženja likovnih umjetnosti Bosne i Hercegovine i jedan je od osnivača HAZU BiH.

Mićković je stvorio djela nespornog kontinuiteta i suvremene tradicije, čime je postao neizostavan kada je riječ o suvremenom kiparstvu u Bosni i Hercegovini. Njegovi interesi i javne uloge koje su slijedile nakon diplomiranja, odražavaju širok spektar kiparskih suđenja, pokazujući znatnu vještinu stvaranja i razinu kreativnosti koji bi mogao poslužiti kao orijentir njegovom prošlom, sadašnjem i budućem radnom okruženju u Bosni i Hercegovini. Živi i radi u Mostaru.

On je i nositelj više značajnih nagrada, poput nagrade grada Mostara (1999.), prve nagrade za skulpturu na ''Analu'', Sarajevo (2000.), nagrade za skulpturu ''Collegium Artisticum'', Sarajevo i Grand Prixa za crtež, Mostar (2002.).

Izložba u Umjetničkom paviljonu će biti dostupna publici do 17.10. radnim danima od 9 – 14 i od 18 – 20 sati, obavio je CDM.

Kopirati
Drag cursor here to close