Festival komedije

''Mostarska liska'' od 20. do 27. travnja

Kultura / Flash | 16. 03. 2015. u 09:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvanaesti međunarodni festival komedije "Mostarska liska 2015." održat će se od 20. do 27. travnja, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Od pristiglih 27 prijava, za Festival će biti izabrano osam najboljih kazališnih predstava komedijskog žanra iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije sa preko 200 umjetnika i kazališnih radnika, a publika će, kako je najavljeno, imati priliku uživati u kvalitetnom, dobro osmišljenom i bogatom programu tijekom trajanja Festivala.

Festival će biti zatvoren predstavom izvan konkurencije prije koje će biti organizirana vrlo zanimljiva i sadržajna ceremonija zatvaranja na kojoj će biti podijeljene nagrade, Velike i Male liske: za najboljeg glumca, najbolju glumicu, najboljeg mladog glumca/glumicu, najbolju režiju (plaketa Ahmet Obradović), najbolju predstavu po izboru publike te, nagrada za najbolju predstavu u cjelini (Grand Prix Festivala, nagrada Stručnog žirija).

Ove kao i prethodnih godina, nagrade će izraditi poznati bh. umjetnik Ismet Kurt, a više o sudionicima i terminima igranja predstava bit će objavljeno sljedećih dana, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close