Prigodan program

Mostarci se prisjetili Siniše Jokića i Ratka Pejanovića

''Zahvaljujući njima Prosvjeta je opstala i u teškim trenutcima''
Kultura / Flash | 15. 09. 2020. u 19:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom godišnjica smrti Ratka Pejanovića, dugogodišnjeg generalnog tajnika SPKD ''Prosvjeta'', Mostar i Siniše Jokića, novinara, pjesnika i dugogodišnjeg predsjednika SPKD ''Prosvjeta'', Mostar u utorak večer u bašti Ćorovića kuće održan je prigodan program u znak sjećanja na ova dva dobra čovjeka koja su učinila mnogo za grad na Neretvi.

O Siniši i Ratku govorili su njihovi prijatelji i suradnici.

''Kao i svake godine SPKD Prosvjeta se sjeća svojih dobrih ljudi, članova i mi se na ovaj način sjećamo njihovih djela i njihovog života jer su mnogo uradili za ovaj grad. Zahvaljujući njima Prosvjeta je opstala i u teškim trenutcima. Oni su ostavili neizbrisv trag u Prosvjeti i mi ćemo nastaviti gajiti tradiciju sjećanja na njih'', kazao je za Bljesak.info Goran Kosanić, glavni tajnik SPKD Prosvjeta Mostar

Ratko Pejanović je rođen 1944. godine, cijeli svoj život proveo u Mostaru. Rođen je i odrastao na Carini, na dijelu između hotela Neretve prema Carinskom mostu, kako je on volio reći, u epicentru grada. U poslijeratnom periodu Ratko je bio generalni tajnik mostarskog SPKD “Prosvjeta”, predsjednik Udruženja “Josip Broz Tito”, zapovjednik Vatrogasnog društva “Park prirode-Rujište” te bivši predsjednik Gradskog vijeća Mostara.

Siniša Jokić, rođen je 29. listopada 1969. godine. Bio je novinar, RTV Mostara, pjesnik i kulturni radnik te humanist uvijek spreman da pomogne onima u potrebi. Dugo godina je obnašao funkciju predsjednika SPKD ''Prosvjeta'', Mostar. Njegove pjesme su posthumno objavljene u zbirku poezije pod naslovom "Na putu ka jugu".

 

Kopirati
Drag cursor here to close