Jeste li za partiju šaha?

Mostarce zanima šah - Više od 40 polaznika na radionici šaha

Kultura / Flash | 04. 03. 2016. u 14:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velik broj Mostaraca prijavio se na besplatnu radionicu šaha koja se organizira u Narodnoj knjižnici HNŽ-a.

Prcu radionicu pohađalo je više od 40 polaznika, a mladi Duvnjak Tomislav Papac, student mostarskog Sveučilišta bio je edukator.

Predavanja i igranje partija održavati će se srijedom i četvrtkom u 18 h.

''Sretni smo zbog ogromne zainteresiranosti, što svjedoči da su korisnici i građani naše aktivnosti prepoznali kao korisne i dobre'', rekli su nam iz Narodne knjižnice HNŽ-a.

Vie od 40 polaznika radionice aha. :)Predavanja i igranje partija odravat e se srijedom i etvrtkom od 18 sati.

Posted by Narodna knjižnica HNŽ Mostar on Thursday, March 3, 2016

Inače, dvadesetpetogodišnji Tomislav je iz Tomislavgrada i potiče iz šahovske obitelji, a šahom se bavi dvadeset godina. Njegov otac trenutno je sudac šahovskke ige BiH, a i sam Tomislav će uskoro polagati za suca.

''Počeo sam igrati šah kada sam imao pet godina. Moj otac je u to vrijeme bio predsjednik šahovskog kluba i od njega sam pokupio ljubav prema šahu. Promatrao sam, gledao i igrao šah, imao sam i nekoliko profesionalnih mečeva, a imam u planu na ljeto polagati za suca. Neko vrijeme sam igrao mečeve s profesionalcima, jer trebam ispuniti kvotu da bih mogao polagati za suca '', rekao je u razgovoru za Bljesaki.info Tomislav Papac,kojem je šah samo hobi, jer kako kaže uvijek je imao drukčije obveze te se stvari nisu posložile tako da se Tomislav počne profesionalno baviti šahom.

Pročitajte intervju i upoznajte Tomislava, koji je osim šaha, aktivan i na brojnim drugim poljima, te je kao takav sigurno može biti primjer brojnim mladim studentima u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close