Ramazan

Mostar: Zajednički iftar za 600 osoba

Kultura / Flash | 24. 06. 2016. u 23:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispod Starog mosta u petak je u organizaciji Info servisa za mlade Medžlisa islamske zajednice (MIZ) Mostar organiziran zajednički omladinski iftar. Ovom prilikom pripremljeno je i podijeljeno 600 iftara za sve generacije koje su se u vrijeme iftara zatekli na platou ispod Starog mosta.

"Nakon velikog broja aktivnosti, druženja, predavanja, zajedničkih iftara, kulturno vjerskih programa ovo je kruna naših ramazanskih aktivnosti koje smo realizirali u mubarek mjesecu ramazanu", istaknuo je rukovoditelj Info-servisa Arnel ef. Demirović.

Info–servis se ove godine opredijelio da afirmira islamske vrijednosti obitelji, a kako je naglasio iduće godine programi će im biti i zreliji i kvalitetniji. Oduševljenje iftarenjem ispod Starog mosta nisu mogli sakriti ni aktivisti Info-servisa.

Zajednički iftar izvedbama ilahija i sevdaliniki uveličala je Ema Jazvin, dok su specijalni gosti bili članovi iranske glazbene grupe 'Iman' koji ovaj ramazan provode u Bosni i Hercegovini u okviru sporazuma Islamske zajednice u BiH i Iranskog kulturnog centra u našoj zemlji.

U kratkom obraćanju glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Cikotić istaknuo je kako zajedničkim iftarom mladost Hercegovine potvrđuje svoju privrženost Poslaniku islama i njegovoj misiji, kako na najljepši način potvrđuje opredijeljenost da će moralne vrijednosti kojima ih uči post i mjesec ramazan nositi u svome životu.

"Kroz ramazan smo imali niz aktivnosti, koji su imali cilj zajedništvo i druženje, a ovo je kruna tih aktivnosti. Iz godine u godinu je broj mladih sve veći na zajedničkom iftaru, sa prošlogodišnjih 400 broj se povećao na 600 mladih i jako smo zadovoljni zbog toga", kazao je predsjednik Unije studenata Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru Harun Kurtović.

Kopirati
Drag cursor here to close