Oko 1000 ljudi

Mostar: Zajednički iftar na otvorenom u mubarek noći

Kultura / Flash | 13. 07. 2015. u 20:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Programe obilježavanja mubarek noći Lejletu-l-Kadra muslimani u Mostaru počeli su zajedničkim iftarom na malonogometnom stadionu u Sjevernom logoru. Iftar je organizirao Medžlis Islamske zajednice Mostar, a prisustvovalo mu je oko 1.000 postača, javlja Anadolu Agency (AA).

Glavni imam Medžlisa IZ Mostar Suljo ef. Cikotić pozvao je vjernike da ovu noć provedu u ibadetu i činjenju dova. "Ovim okupljanjem mi gradimo svoj ponos i dostojanstvo. Ovo je noć u kojoj trebamo učiti kako popravljati međuljudske odnose. Predajmo se iskrenoj dovi da nas Allah učvrsti i osnaži u našoj vjeri", poručio je ef. Cikotić.

Svi pripadnici islama, željni postizanja vrijednosti ove mubarek noći, zadnjih deset dana ramazana provode u posebnoj pobožnosti. Muslimani će ovu noć obilježiti učenjem Kur’ana, zikrom, pomaganjem, razmišljanjem, dovom i drugim korisnim poslovima i ibadetima.

Centralna manifestacija obilježavanja mubarek noći Lejletu-l-Kadra bit će upriličena na ljetnoj musali u Sportsko-rekreativnom centru Mithad Hujdur Hujka, objavila je Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close