Oko 1000 ljudi

Mostar: Zajednički iftar na otvorenom u mubarek noći

Kultura / Flash | 13. 07. 2015. u 20:28 S.S.
Kopirati

Programe obilježavanja mubarek noći Lejletu-l-Kadra muslimani u Mostaru počeli su zajedničkim iftarom na malonogometnom stadionu u Sjevernom logoru. Iftar je organizirao Medžlis Islamske zajednice Mostar, a prisustvovalo mu je oko 1.000 postača, javlja Anadolu Agency (AA).

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni imam Medžlisa IZ Mostar Suljo ef. Cikotić pozvao je vjernike da ovu noć provedu u ibadetu i činjenju dova. "Ovim okupljanjem mi gradimo svoj ponos i dostojanstvo. Ovo je noć u kojoj trebamo učiti kako popravljati međuljudske odnose. Predajmo se iskrenoj dovi da nas Allah učvrsti i osnaži u našoj vjeri", poručio je ef. Cikotić.

Svi pripadnici islama, željni postizanja vrijednosti ove mubarek noći, zadnjih deset dana ramazana provode u posebnoj pobožnosti. Muslimani će ovu noć obilježiti učenjem Kur’ana, zikrom, pomaganjem, razmišljanjem, dovom i drugim korisnim poslovima i ibadetima.

Centralna manifestacija obilježavanja mubarek noći Lejletu-l-Kadra bit će upriličena na ljetnoj musali u Sportsko-rekreativnom centru Mithad Hujdur Hujka, objavila je Anadolija.

Kopirati