Dogovori

Mostar uspostavlja kulturnu suradnju s Mađarskom

Detaljan pregled kulturnih događanja kojima će se mađarska kultura predstaviti u Gradu na Neretvi obznanit će se uskoro.
Kultura / Flash | 09. 01. 2019. u 15:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je u srijedu u svom uredu zamjenicu veleposlanika Mađarske u Bosni i Hercegovini Agnesu Angyal. 

Kako je priopćeno iz Ureda mostarskog gradonačelnika, razgovaralo se o suradnji između Mađarske i Grada Mostara, posebice o kulturnoj suradnji. 

Dogovoreno je da se u ovoj godini mađarska kultura predstavi u Mostaru kroz organizaciju nekoliko kulturnih događanja, od smotre folklora da različitih izložbi. 

Detaljan pregled kulturnih događanja kojima će se mađarska kultura predstaviti u Gradu na Neretvi obznanit će se uskoro. 

Prezentacija mađarske kulture u Mostaru treba doprinijeti i promociji Grad Mostara, koji se plasirao u drugi krug izbora za titulu Europske prijestolnice kulture 2024. 

Mostarska aplikacija za Europsku prijestolnicu kulture 2024. koja je poslana u listopadu u Bruxelles pod nazivom projekta "Sve je premostivo", naišla je na vrlo dobar prijem, istaknuto je na sastanku. 

Sastanku gradonačelnika Bešlića i zamjenice veleposlanika Angyal bio je nazočan i počasni konzul Republike Mađarske u Mostaru Vlado Lukić, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close