Balet Mostar Arabesque

Mostar: U srijedu 10. koncert ''Naša djeca plešu klasični balet''

Kroz plesni i scenski pokret: klasični, moderni i etno-karakterni, djeca sa svih strana Mostara će opet imati priliku za zajednički rad i druženje.
Kultura / Flash | 16. 12. 2019. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji udruge Let.ba iz Mostara, Balet Mostar Arabesque će u srijedu, 18. prosinca, 2019. godine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, s početkom u 19:00 sati, održati svoj jubilarni 10. koncert ''Naša djeca plešu klasični balet''.

Bit će to još jedno u nizu predstavljanja svojih dosadašnjih rezultata, kako u odgojnom, tako i u obrazovno-umjetničkoj domeni. Kroz plesni i scenski pokret: klasični, moderni i etno-karakterni, djeca sa svih strana Mostara će opet imati priliku za zajednički rad i druženje.

Na istoj svečanosti će biti od streane udruge Let.ba uručena novčana donacija udruzi ''Sunce'' koja već šestu godinu, zajedno s roditeljima i učenicama Balet Mostar Arabesque, prikuplja novac za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju. Osim prijeko potrebnog novca, već četvrti put zaredom će im također biti uručeno 20 novogodišnjih paketića.

Foto: Balet Mostar Arabesque / Plakat koncerta

''Nije čudo u dobrim uvjetima ostvariti dobre/odlične rezultate i biti kreativan u koreografskom, kostimografskom i svakom drugom smislu, potrebnom za određenu razinu opstanka i reprezentativnosti. Ali je zaista čudo, u svakojakim neuvjetima: počevši od dvorane za vježbanje, kadrovske logistike itd, to ipak nekako postići. Svaki grad, koji imalo drži do kulture i umjetnosti, treba imati baletsku školu financiranu od Grada, a refleksija ulaganja u ovaj krhki vrhunski sport i umjetnost je dugoročna vrijednost budućih generacija'', izjavila je prof. Arleta Ćehić, umjetnička direktorica i koreografkinja BMA.

Balet Mostar Arabesque, djeluje već 14 godina u Mostaru i svojim vrijednim radom i entuzijazmom je učinio da balet postane popularna i nepobitna činjenica u gradu i županiji. Pored izvanrednog uspjeha na balkanskim kvalifikacijama za svjetsko finale Dance World Cup, gdje su osvojili devet medalja i pet pehara, spomenimo samo važnije realizirane projekte do sada:

  • ''Naša djeca plešu klasični balet'' u kontinuitetu od 2010. do 2018.
  • Humanitarni koncerti i donacije za djecu sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju od 2012 do 2018
  • Internacionalno natjecanje u baletu ''Mia Čorak- Slavenska'' Zagreb 2014.
  • World Ballet Competition Open Romania, Sibiu, Rumunjska 2015.
  • International Ballet Competition Domenico Modugnio, Bari, Italija 2016.
  • Organizacija masterclassa s Carolyn Dorfman Company, NY, SAD u suradnji s Narodnim pozorištem Sarajeva i Veleposlanstvom SAD-a u studenom 2016.
  • International Ballet Competition Domenico Modugnio 2016., Italia, Finale Dance World Cup: Offenburg 2017. i Sidges 2018.
  • Otvaranje i zatvaranje Dječjeg festivala ''Male Melodije Mostara'' svake godine od 2009. do 2018. 
  • Otvaranje regionalnog događaja Večernjakov pečat od 2013. do 2018.
  • Dva projekta podržana od FMOZ-a, na temu borbe protiv svih vrsta ovisnosti: ''To počne s travom - završi pod travom'' 2017. i ''Imaš sve, kad poroku kažeš NE'' 2018.
Kopirati
Drag cursor here to close