UHAKUD u BiH

Mostar: Škola tradicijskih glazbala ponovno počinje s radom

Kultura / Flash | 05. 11. 2015. u 09:08 Sa.M.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina mladih entuzijasta koji djeluju pri Udruzi hrvatskih amaterskih kulturno umjetničkih društava u BiH nastavlja s organizacijom ''Škole tradicijskih glazbala'' kako bi privukla sve one koji žele očuvati ovaj oblik nematerijalne baštine.

U ožujku 2014. godine škola je krenula u Mostaru, a nedugo nakon toga u Širokom Brijegu. Nakon ljetne pauze, škola ponovno kreće s radom.

Prvi sastanak održat će se 11. studenoga 2015. godine u 18:30 sati u prostorijama kampusa u Rodoču na studiju Glazbene umjetnosti. Voditelj škole je mladi etnoglazbenik, poznavatelj tradicijskih instrumenata Jure Miloš, priopćeno je.

Diple, gusle, lijerica, svirale i jedinka specifični su instrumenti hercegovačkog područja, a sve njih možete izabrati kao svoje buduće sviralo.

Sve dodatne informacije i upite možete dobiti na kontakt e-mail [email protected], na kontakt broj 063 908 206 (Jure), ili osobno doći na prvi sastanak.

UHAKUD u BiH je udruga kulturno umjetničkih društava u BiH sa sjedištem u Mostaru. Izvanrednu suradnju ima s FPMOZ,studij za Glazbenu kulturu, stoga je i ured UHAKUD u BiH u kampusu u Rodoču na studiju Glazbene umjetnosti. Udruga je aktivna od 2001. godine, a u posljednjih nekoliko godina uspješno su organizirali Seminar folklora Hrvata u BiH, Susrete zborova, Duhovne obnove za folkloraše i slično. Škola tradicijskih glazbala jedan je u nizu projekata koji organiziraju.
Kopirati
Drag cursor here to close