MASA

Mostar: Radionica o važnosti suživota i poštivanja različitosti

Kultura / Flash | 04. 03. 2017. u 12:55 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub za potporu i rekreaciju mladih i invalida "MASA" Mostar organizirao je u subotu u Mostaru finalne module radionica pod nazivom "Ko ima najveći potencijali u provođenju procesa pomirenja".

''Na završnoj trećoj radionici, naši sudionici razgovarali su o važnosti suživota i poštivanja različitosti jednih i drugih usprkos strašnim posljedicama rata u BiH'', kazao je predsjednik Kluba MASA Almir Denjo.

Napominje kako je sudionicima radionica omogućeno kreiranje zajedničkih pozitivnih životnih iskustava, kako bi na taj način stekli znanja i vještine koje će doprinijeti procesu pomirenja u dvije zajednice, Mostara i Nevesinja.

Realizacijom ovih edukativnih radionica, dodaje Denjo, želimo razbijati stereotipe o multietničkoj suradnji i prijateljstvu kao izuzetku ili fenomenu, te da ih predstavi kao nešto uobičajeno, potrebno i normalno u multikulturalnim zajednicama.

''To mislimo postići promoviranjem dobrih praksi i iskustava u savladavanju socijalnih konflikata među pripadnicima konstitutivnih naroda'', ocijenio je predsjednik Kluba.

Riječ je o projektu "Dijalogom do mira" koji je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost kojeg implementira Catholic relief Services u suradnji sa Fondacijom Mozaik, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luke i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close