Kosača

Mostar: Promocija knjige ''Mostarski rudnici - priče rudara''

Kultura / Flash | 01. 12. 2015. u 07:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u sklopu Kulturnog ljeta župe Goranci održana dugo očekivana i sa velikim interesiranjem popraćena promocija knjige Mostarski rudnici - priče rudara, autora Dragana Vidovića, druga promocija knjige održat će se u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače.

Na promociji održanoj u Gorancima, autor je istakao da mu nije bilo za cilj da obuhvati sve rudare poimenice koji su radili u mostarskom rudniku, te je dodao da nije imao pristup arhivi mostarskog rudnika, a dio građe koju je koristio dobio je iz privatnih arhiva što je i naveo u Uvodnim napomenama autora u knjizi, piše portal Goranci online.

Podsjetimo, knjigu Mostarski rudnici – priče rudara, autor je posvetio ocu Juri, rudaru mostarskog Rudnika i svim ostalim rudarima. Knjiga je podijeljena je u pet poglavlja, od kojih čine tri osnovna dijela:

Rudnici u Hercegovini - Široki Brijeg, Posušje, Čitluk, Stolac i druga mjesta;
Općenito o Mostarskim rudnicima;

Priče živućih rudara - sa prostora Hercegovine koji su radili u Rudniku mrkog uglja u Mostaru.

Knjiga donosi popis poginulih rudara u mostarskom Rudniku; Sjećanja; Rudarska simbolika.

Druga promocija knjige Mostarski rudnici - priče rudara autora Dragana Vidovića održati će se na blagdan sv. Barbare zaštitnice rudara, u Galeriji kraljice Katarine Kosače u petak 4.prosinca sa početkom u 19.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close