Prijestolnica

Mostar 2024.: Grad će biti zanimljiv i sebi i drugima

U konkurenciji za kandidaturu Mostar je, uz Banja Luku, u skupini zemalja s Islandom, Norveškom, Albanijom, Crnom Gorom.
Kultura / Flash | 28. 03. 2018. u 13:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Želimo izraditi kvalitetan strateški plan i dokument koji će diktirati budući razvoj kulture našeg grada'', izjavila je članica Tima i savjetnica Službe za kulturu Odjela društvenih djelatnosti Sanela Ćorić Mešić na tiskovnoj konferenciji u Mostaru upriličenoj u povodu informiranja javnosti o projektu ''Mostar europska prijestolnica kulture 2024.".

Za izradu aplikacije "Mostar europska prijestolnica kulture 2024." ostalo je nešto više od pola godine, te je potrebno uložiti mnogo truda i rada da Mostar dobije tu titulu, rečeno je na konferenciji.


Po riječima Mustafe Alendara iz Tima za izradu aplikacije, ispunjavanje aplikacije traži određeni angažman, kako gradske administracije, tako i svih sektora u društvu kojim će se već napraviti iskorak u odnosu na sadašnje stanje ne samo što se tiče kulture, nego i ekonomije, turizma ostalih grana koje to prate.

''Na kraju se nadam da će nam biti svejedno hoćemo li dobiti ili ne titulu, jer ćemo već biti na razini da smo mapirali Mostar u europskim razmjerima da je interesantan grad prvo za nas, a kasnije i za ostale'', kazao je Alendar.

U konkurenciji za kandidaturu Mostar je, uz Banja Luku, u skupini zemalja s Islandom, Norveškom, Albanijom, Crnom Gorom.

Donošenjem odluke o kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture Grad Mostar je preuzeo i obvezu izrade Strategije razvoja kulture Mostara kojim će diktirati budući razvoj kulture tog grada.

Sastavni dio te strategije je anketni upitnik namijenjen svim građanima Mostara, a nalazi se na web stranici www.mostar2024.ba. Građani će na toj stranici moći dati svoje mišljenje o tome što žele poboljšati u svome gradu i što misle o samoj kandidaturi za tu prestižnu titulu.

Home

null


''Pored općih informacija o kandidaturi Grada Mostara, na stranici će se moći pratiti svi događaji iz kulture svih kulturnih javnih institucija te se time događaji u kulturi ubuduće ne bi ubuduće poklapati'', objasnio je član Tima Josip Blažević.

U izradi Strategije sudjeluje veliki broj aktera kulturnog života Mostara (od sveučilišnih profesora, akademskih umjetnika, nevladinih organizacija, zanatlija i sl.)  s ciljem kreiranja suvremene, kvalitetne ideje i vizije razvoja kulture grada.

 

 
Kopirati
Drag cursor here to close