Prvi ciklus

Mostar: Otvorena prva Kaymek izložba 400 rukotvorina

Kultura / Flash | 26. 12. 2016. u 21:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Instituta Yunus Emre Mostar i Kaymek centar za edukacijske tečajeve i umjetnost, večeras je u Mostaru otvorena prva izložba ručnih radova kojom su predstavljena djela 224 polaznika besplatnih Kaymek tečajeva ručne izrade.

Prilikom svečanog otvaranja izložbe koordinatorica Kaymek tečajeva u Mostaru Billur Dilber je naglasila kako je ponosna izložbom koja donosi 400 djela nastalih na pet različitih tromjesečnih tečajeva, piše Anadolija.

Tečajevi koje je organizacija Kaymek nudila u zadnjem ciklusu, kako je pojasnila Dilber, su ukrašavanje drveta (decoupage), keranje, izrada nakita, izrada dekoracija od filca i tečaj arapske kaligrafije.

"Proveli smo prelijepe mjesece s polaznicima tečaja i radili u prelijepoj atmosferi. Završen je prvi ciklus tečajeva u Mostaru i nadam se da ćemo u novom ciklusu tečajeva, koji će početi u veljači, raditi s istom pozitivnom energijom", kazala je koordinatorica Dilber.


"Uspjeli smo s našim polaznicima napraviti oko 1.000 djela od kojih je izloženo njih oko 400. Pored toga što imamo jaku želju da svi polaznici naših tečajeva nauče određene aspekte turske i bosanske umjetnosti, mi, također, pridajemo veliki značaj izučavanju turskog jezika. Stoga, svi polaznici naših tečajeva od danas mogu pridružiti i tečajevima tuskog jezika s popustom od pedeset posto", kazao je Yunus Dilber, direktor Instituta Yunus Emre Mostar. 

Kaymek je velika organizacija koja je iz malog centra uspjela prerasti u tvornicu umjetnosti. Sada broji oko 220 profesionalna predavača i 130 ljudi koji rade u njhovim službama diljem svijeta, a Mostar je 40. Kaymekov centar. 

Da se radi o veoma značajnom događaju za predstavljanje turske umjetnosti, svojim dolaskom je pokazao i vicekonzul Republike Turske u BiH Bilal Kose, koji je prilikom svečanosti u Mostaru polaznicima tečajevaa uručio certifikate.

Izložba će biti otvorena do petka svakim danom od 9 do 18 sati u prostorijama Instituta Yunus Emre Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close