Druga u najavljenom serijalu

Mostar: Otvorena izložba ''FK Velež u europskim kupovima''

''Velež i Zrinjski su dva gradska kluba koji dostojno reprezentiraju grad Mostar na međunarodnoj sceni, potvrđujući da je naš grad u kontinuitetu imao klubove u europskoj nogometnoj obitelji.''
Kultura / Flash | 07. 07. 2021. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Druga u najavljenom serijalu izložbi posvećenih FK Velež otvorena je u srijedu u caffe Globus u Mostaru.

Autor izložbe Zlatko Serdarević je između ostalog kazao da ova postavka reflektira ljubav prema Rođenim koji su nakon pauze duge više od trideset godina ponovo u krugu europskog natjecanja u Konferencijskog ligi.

''Velež i Zrinjski su dva gradska kluba koji dostojno reprezentiraju grad Mostar na međunarodnoj sceni, potvrđujući da je naš grad u kontinuitetu imao klubove u europskoj nogometnoj obitelji. Na ovim panelima, od kojih je posljednji namijenjen upravo nastupu u Sarajevu sa FC Coleraine iz Sjeverne Irske, izloženo je stotinjak eksponata preko kojih se mogu pratiti nastupi Veleža u Rapan, Balkanskom i SE kupu, zatim u nekoliko navrata Kupu UEFA i konačno u Kupu pobjednika kupova. Svi plakati su originalni i potječu iz razdoblja šezdesetih, sedamdesetih i osmadesetih godina. Navedeni su svi akteri događaja kao i popis klubova sa kojima su Rođeni odmjeravali nogometno znanje'', kazao je Serdarević.

Foto: PR / U Mostaru otvorena izložba posvećena FK Velež

Čast da otvori izložbu pripala je Nazifu Ćišiću (1936.) ,najstarijem živućem nogometašu Veleža, kojem je autor uručio knjigu ''FK Velež 1998/99.''

''Ova nas postavka vraća u vremena kada su Rođeni, zahvaljujući vrlo nadarenim generacijama i njihovim trenerima, ispisivali blistave stranice kluba u europskim okvirima. Lijepo je vidjeti na fotografijama mnoga lica koja su danas rasuta po cijelom svijetu ali se uvijek vraćaju Mostaru, kao i ona koja danas više nisu živa. Svakako da autoru treba čestitati na ovakvoj serioznoj prezentaciji u koju je uložio ne samo veliki trud nego je pokazao veliku sakupljačku strast'', kazao je Ćišić.

Pored plakata na izložbi su prezentirane fotografije svih timova, afiše utakmica, novinski isječci i statistički podaci.

Kopirati
Drag cursor here to close