Obnova i svečanost

Mostar: Obnovljeni Centar za kulturu zablistao u punom sjaju

Nakon 23 godine rada i postojanja Centra za kulturu, svečanost je bila prilika da se ozvaniči i obnova drugog dijela zgrade Centra, koji nije bio u funkciji oko dva desetljeća.
Kultura / Flash | 24. 11. 2017. u 22:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči svečane akademije povodom Dan državnosti BiH, trenutni direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić, ministrica obrazovanja i znanosti FBiH Elvira Dilberović i bivša dugogodišnja direktorica Centra Jelka Kebo svečanim presijecanjem vrpce otvorili su nove i obnovljene prostorije Centra za kulturu Mostar.

Foto: Bljesak.info / Jelka Kebo i Senad Suljić

"Današnji dan od izuzetne je važnosti jer na ovaj način, ova javna ustanova kulture prelazi u novu fazu svoga djelovanja, poboljšavajući uvjete za rad i kvalitetu usluga", kazao je u svom obraćanju direktor Suljić, koji je uručio zahvalnice svima onima koji su pomogli obnovu Centra.

Ministrica Dilberović, naglasivši kako je kultura zbir svih vidova umjetnosti, u svom je prigodnom govoru kazala kako rekonstruiranjem i obnovom Centar za kulturu ulazi u novu fazu svoga djelovanja u kojoj će biti u prilici ponuditi daleko kvalitetniju uslugu mostarskim građanima i svim zainteresiranim korisnicima.

Foto: Bljesak.info  / Obnovljeni Centar za kulturu

Ona je istaknula uz ostalo i veliki doprinos ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, koje je osiguralo glavni dio sredstava za obnovu Centra, javlja Fena.

"Kultura je zbir svih vidova umjetnosti, ljubavi i misli koji, već stoljećima omogućuju čovjeku da se osjeća slobodnijim. Kultura je nevidljiva veza koja spaja ljude. Kultura nas ujedinjuje i daje nam osjećaj sigurnosti", kazala je između ostalog Dilberović.

Foto: Bljesak.info / Obilazak obnovljenog Centra za kulturu

Nakon 23 godine rada i postojanja te kulturne institucije, svečanost je bila prilika da se ozvaniči i obnova drugog dijela zgrade Centra, koji nije bio u funkciji oko dva desetljeća, nakon što nije bio obnovljen u poslijeratnom periodu.

Suljić se posebno zahvalio tadašnjoj i prvoj direktorici Centra za kulturu, Jelki Kebo, što je izazvalo buran aplauz prisutnih, te suze na licu nekadašnje direktorice. Centar je dobio novu multimedijalnu dvoranu, preuređen je eksterijer sa spomeničkom građom, te je izgrađeno više popratnih sadržaja, koji će znatno poboljšati kvalitet usluge Centra za kulturu i omogućiti mu još uspješniji rad.

Svi prisutni su nakon službenog otvaranja obišli obnovljene prostore Centra uz sve pohvale rukovodstvu istog na uspješno obavljenom poslu.

Foto: Bljesak.info / Obnovljeni Centar za kulturu
Kopirati
Drag cursor here to close