Uskrsna pisanica

Mostar: Na radost mnogih otkriveno najveće jaje u BiH

Kultura / Flash | 24. 03. 2016. u 10:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je u Mostaru u parku Zrinjevac svečano predstavljeno najveće jaje u BiH. Jaje su napravili učenici Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića iz Mostara u suradnji s udrugom za djecu s posebnim potrebama Vedri osmijeh.

Pisanicu, koja je visoka dva metra, svečano je otkrila Radmila Komadina, zamjenica gradonačelnika grada Mostara.

''Jaje je odraz kreativnosti, odnosno ideja, mladih ljudi i djece iz Udruženja koje je naišlo na odobrenje učenika koji su svojim bojama naslikali sve ono što su oni zamislili. Ispred Grada Mostara izražavamo zahvalnost i udruženju i školi što su Grad Mostar počastili ovakvim djelom'', rekla je Komadina.

Ravnatelj Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića Ante Andričić je rekao kako je na jajetu više od mjesec dana radilo šest učenika i šest djelatnika ove škole.

Napravljeno je od stiropora, željeza, mrežica, betonske smjese.Ravnatelj je rekao kako Grad ima želju da jaje ostane trajna instalacija u parku Zrinjevac.

Na njemu su nacrtani motivi i logo udruženja Vedri osmijeh, te logo Likovne škole.

Predsjednica udruge Vedri osmijeh Danijela Kegelj je rekla kako su na pisanicu pokušali okovječiti motive Mostara i Hercegovine kroz prirodu.

''Djeca su imala potrebu izaći izvan okvira udruge, pokloniti nešto gradu i pronaći način da to sa svojim vršnjacima urade. Plod te želje i interesa jeste ovo uskrsno jaje. Nadamo se da je ovo početak jedne dublje i veće suradnje sa školom Likovnih umjetnosti'', rekla je Kegelj.

Kopirati
Drag cursor here to close