Mural u svojoj ulici

Mostar: Murali među kojima su i onaj Alekse Šantića i Emine oživjeli ulice grada na Neretvi

"Aleksa Šantić je veliki pjesnik, on je Mostarac i u najmanju ruku zaslužuje svoj trg, park i ulicu pa i mural u svojoj ulici", kaže za Anadoliju umjetnik iz Doboja.
Kultura / Flash | 07. 09. 2019. u 15:48 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 20 murala nastalih tijekom ovogodišnjeg Mostar Street Art Festa među kojima su utjelovljeni likovi poznatog mostarskog pjesnika Alekse Šantića i njegove Emine oživjeli su mostarske ulice, javlja Anadolu Agency (AA).

Jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih pjesnika Aleksa Šantić čiji je lik muralom utjelovljen u ulici koja nosi njegovo ime u Mostaru djelo je dvadesetšestogodišnjeg umjetnika Denija Božića iz Doboja.

Foto: Anadolija / Šantićev mural u Mostaru

Iako u svojoj karijeri ima urađenih već oko 300 murala diljem zemlje Božić kaže da je posebno uživao radeći ovaj mural, te da mu je posebna čast bilo oslikati lik mostarskog pjesnika u ulici koja nosi njegovo ime.

"Aleksa Šantić je veliki pjesnik, on je Mostarac i u najmanju ruku zaslužuje svoj trg, park i ulicu pa i mural u svojoj ulici", kaže za Anadoliju umjetnik iz Doboja.

Foto: Bljesak.info / Šantićev mural u Mostaru

Dimenzije murala su šest s četiri metra, a i na njemu je radio intenzivno puna četiri dana što je izazvalo brojne pozitivne reakcije građana, koji su fotografirali umjetnika kako radi, zastajali i kazivali riječi pohvale.

Pohvale i divljenje građana Mostara svojim radom izazvala je i mlada umjetnica Đenana Taso iz Sarajeva koja je preko puta parka Alekse Šantića oslikala lik njegove na daleko poznate Emine.

Foto: Snimio čitatelj / Mural Emini
Kopirati
Drag cursor here to close