Prvi put

Mostar: Mali, ali veoma bitan korak

Kultura / Flash | 09. 01. 2016. u 09:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) 'Prosvjeta' Mostar u Ćorovića kući u petak navečer održan je tradicionalni Božićni prijem.

Bio je to prvi prijem u organizaciji SPKD 'Prosvjeta' Mostar, kojem su prisustvovali i predstavnici druge mostarske 'Prosvjete' - Gradski odbor Mostar, čije je sjedište u Vladikinom dvoru u Mostaru.

Do toga je došlo nakon što je proteklih dana održan zajednički sastanak do sada suprotstavljenih srpskih organizacija s područja Mostara. Podsjetimo, javnost je o tome nedavno obavijestio mostarski paroh Radivoje Krulj.

"Slava Bogu, jako sam se obradovao jer su, u posljednjih nekoliko dana, dva puta zajednički sjeli i razgovarali predstavnici svih srpskih udruženja i političkih stranaka u Mostaru, što smo mi kao svećenici i lokalna Crkva podržali i blagoslovili", kazao je nedavno paroh Krulj.

Inače, početni koraci oko zbližavanja ovih institucija počeli su prije izvjesnog vremena kada je tadašnji potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić razgovarao s predstavnicima obje 'Prosvjete'.

"Velika nam je radost što našu sreću možemo podijeliti s ovim dobrim ljudima. Drago nam je što su svi oni dio ove 'Prosvjete', a 'Prosvjeta' mora i može opstati zahvaljujući građanima našeg lijepog Mostara", izjavio je na svečanosti u petak generalni tajnik SPKD 'Prosvjeta' Mostar Goran Kosanić.

Dodao je kako mu je izuzetno drago što su se pozivu 'Prosvjete' odazvali i predstavnici Pravoslavne crkve, te drugih srpskih kulturno-umjetničkih društava koja djeluju u Mostaru, što prijašnjih godina nije bio slučaj.

Đakon Pravoslavne crkve u Mostaru Branislav Rajković izjavio je da je jako sretan što su se predstavnici srpskog naroda u Mostaru okupili na jednom mjestu.

"U tom smislu, mogu reći da je Božić ono što zaista treba biti među pravoslavcima u Mostaru. Usudio bih se reći da je ovo zaista povijesni pomak, mali ali pomak koji nam osvjetljava buduće vidike i nagovještava buduće radosti", rekao je medijima Rajković, koji je ujedno i jedan od čelnih ljudi SPKD 'Prosvjeta' GO Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close