Akcija za Medresu

Mostar: Kurban za Karađoz-begovu medresu

Kultura / Flash | 15. 08. 2017. u 13:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karađoz-begova medresa u Mostaru i ove godine organizira akciju uplate i klanja kurbana za potrebe prehrane učenika Karađoz-begove medrese.

''Godinama naši medžlisi, džemati, imami i džematlije podržavaju ovu akciju svojim uplatama kurbana za Medresu i na taj način olakšavaju rad Medrese i održavaju participaciju učenika u internatskim troškovima na prihvatljivom nivou. I ove godine vas pozivamo da se pridružite našoj akciji uplate kurbana'', navode iz Medrese.

KURBAN ZA MEDRESU je akcija kojom Karađoz-begova medresa osigurava godišnje potrebe u mesu za prehranu svojih učenika u Internatu.

Muslimani – obaveznici klanja kurbana u ovoj akciji daruju kurban Karađoz-begovoj medresi. Oni koji žele mogu za svoje potrebe uzeti jednu trećinu kurbanskog mesa, što je potrebno naglasiti prilikom uplate i ostaviti kontakt-podatke.

U organizaciji Karađoz-begove medrese vrši se nabavka stoke, potrebni veterinarski i sanitarni pregledi, te na šerijatski način klanje stoke.

KURBAN ZA MEDRESU može se uplatiti u Karađoz-begovoj medresi, radnim danima, od 8 do 15 sati.

Adresa škole: Karađoz-begova medresa, Sjeverni logor bb, Mostar
Cijena KURBANA ZA MEDRESU iznosi 350,00 KM.

Uplate se mogu izvršiti i preko žiro-računa:
Primatelj: Muftijstvo mostarsko
Račun broj: 160-460-014-601-2150 (Vakufska banka)
Obavezno naznačiti svrhu uplate - Uplata kurbana za medresu

Kurban možete uplatiti i iz inozemstva,uz pomoć sljedećih podataka: (Banka korisnika) BIC CODE: VAKUBA22 VAKUFSKA BANKA DD SARAJEVO BENEFICIARY: (Korisnik) IBAN: BA391606020000058798 MUFTIJSTVO MOSTARSKO TRG MUSALA 1, 88 104 MOSTAR SVRHA UPLATE: Kurban za medresu.

Uplate kurbana mogu se izvršiti i preko medžlisa Islamske zajednice u BiH.

KURBAN ZA MEDRESU može se uplatiti sve do četvrtka, 31. kolovoza 2017. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close