Predstava za mlade

Mostar: Interaktivna predstava ''Heroji obrazovanja''

Predstava će se održati u subotu 17. veljače 2018. godine, s početkom u 13:00 sati, navodi se u priopćenju Global Analitika.
Kultura / Flash | 15. 02. 2018. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Global Analitika / Glumci iz predstave

Udruženje za društveno istraživanje „Global Analitika“ iz Sarajeva u suradnji sa Ministarstvom obrazovanja, kulture, znanosti i sporta Hercegovačko-neretvanske županije i Šeste osnovne škole Mostar, uz podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta organizira interaktivnu predstavu "Heroji obrazovanja".

Predstava će se održati u subotu 17. veljače 2018. godine, s početkom u 13:00 sati, navodi se u priopćenju Global Analitika.

Predstava koja je nastala u okviru projekta "Teatar kao sredstvo kreiranja politika za mlade", zasnovana na forum-teatar pozorišnoj tehnici "Heroji obrazovanja" govori kako, nažalost, dječja prava krše upravo oni koji bi ih najviše trebali štititi; roditelji i nastavnici.

U predstavi je obrađena priča učenice koja se svakodnevno bori sa posljedicama koje su izazvane zbog nepravednosti profesorice i nedovoljnog nerazumijevanja od strane roditelja.

Glumci i glumice u predstavi su učenici Srednje građevinsko-geodetske škole iz Sarajeva: Nadira Abdulov, Eldar Abaz, Belma Bahtanović, Affan Kulaglić, Ramiz Čučak, Adna Hodžić, koji svojim primjerima pokušavaju naći rješenja za date probleme. Redatelj i scenarista predstave je mladi i perspektivni, Anes Osmić.

Kopirati
Drag cursor here to close