Za ljubitelje filma

Mostar dobiva auto-kino

“Red je da i Hercegovina dobije auto kino koje može zadovoljiti u ovim pandemijskim uvjetima socijalnu distancu. Mislim da ćemo poraditi na tome da napravimo Oktavijanovo ljetno kino, odnosno auto kino”, rekao je Slaven Knezović.
Kultura / Flash | 24. 05. 2020. u 18:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pandemija koronavirusa otkazala je mnoge manifestacije, posebice kulturne, ali najavljeni filmski festivali će, unatoč situaciji, biti održani. Ovaj put u drugačijim okolnostima i na jedan potpuno novi način. Posjetitelji će filmove gledati na otvorenom, putem online platforme, ili u svojim automobilima.

Filmoljupci će se ovoga ljeta iz pandemijske stvarnosti moći upustiti u svijet filma. Pored Sarajevo film festivala, glavni grad Bosne i Hercegovine će imati još jednu filmsku atrakciju, i to s otvorenim kinom. Riječ je o Omladinskom filmskom festivalu čija je realizacija najavljena za 24. srpanj.

“Kina su uglavnom na otvorenom tako da će biti ispoštovano, ne samo minimalno, nego kompletno kada je u pitanju pandemija. Drago mi je da u ovom momentu imamo velik broj internacionalnih gostiju, koji su unatoč svemu odlučili da prisustvuju na festivalu”, kazao je ravnatelj Omladinskog filmskog festivala Kenan Musić.

Neće biti otkazan ni Mediteran film festival u Širokome Brijegu, čije je svečano otvaranje najavljeno za 19. kolovoz. Pripreme su već u tijeku, a za natjecateljski program prijavljeno je 270 filmova iz gotovo svih mediteranskih zemalja. No, gledatelji bi neke od njih mogli gledati iz svojih domova.

“Ukoliko ne bude većih okupljanja, MFF će vjerojatno svoj program provesti preko online platforme gdje će ljudima biti omogućeno gledanje filmova iz svog doma, a tako će i žiri moći dodijeliti nagrade najboljim filmovima”, rekao je Tomislav Topić, ravnatelj Mediteran Film Festivala.

Nešto potpuno novo mogao bi ove godine donijeti i Mostar film festival. Iz organizacije su nam kazali kako se na pripremama već uvelike radi. Saznali smo da bi ovaj put Hercegovina mogla dobiti svoje prvo auto kino.

“Red je da i Hercegovina dobije auto kino koje može zadovoljiti u ovim pandemijskim uvjetima socijalnu distancu. Mislim da ćemo poraditi na tome da napravimo Oktavijanovo ljetno kino, odnosno auto kino”, najavljuje ravnatelj Mostar Film Festivala Slaven Knezović.

Unatoč pandemijskom stanju, organizatori filmskih festivala u svoje gradove nastavljaju donositi filmske čarolije, iako na novi, kreativniji i drugačiji način. Tako bismo ove godine mogli dobiti auto kino u Mostaru, otvoreno kino u Sarajevu i filmsku online platformu u Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close