Produljenje najma

Mostar: Crkva ostaje u baraci još 10 godina

Kultura / Flash | 23. 12. 2016. u 11:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Župa sv. Ivana ostaje u Ulici kneza Višeslava još deset godina.

Naime, Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja u ime Vlade HNŽ-a i don Željko Majić, generalni vikar Mostarko-duvanjske i trebinjsko-mrkanske biskupije, potpisali su danas, u nazočnosti dr.sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade HNŽ i don Mladena Šutala, župnika Župe sv. Ivana u Mostaru, ugovor o produljenju najma prostora kojeg ta župa koristi za još deset godina.

Generalni vikar Majić, izrazivši zahvalnost Vladi i Ministarstvu za pitanja branitelja, koje je vlasnik prostora kojeg župa sv. Ivana koristi, na razumijevanju, istaknuvši kako se nada da će se i prije isteka danas utvrđenog produljenja, župa preseliti u prostor crkve Kristova Uskrsnuća koja je izgradnji.

U tom kontekstu pozvao je sve one koji donose odluke, kao i sve koji na bilo koji način, mogu pomoći nastavak gradnje, da se snažnije zauzmu kako bi vjernici konačno dobili adekvatan župni prostor. Također iskoristio je prigodu da zahvali predsjedniku Hercegu, Vladi i zastupnicima u Skupštini HNŽ na aktivnostima koje su pokrenuli kada je u pitanju zdravstveno osiguranje vjerskih službenika izrazivši nadu kako će to pitanje uskoro biti i riješeno.

''Današnje potpisivanje ugovora još je jedna potvrda spremnosti Vlade da pomogne u rješavanju ovog bitnog pitanja za župu sv. Ivana, ali i cijelu Biskupiju. Uvjeren sam kako će aktivnosti koje je Vlada započela oko zdravstvenog osiguranja vjerskih službenika u vrlo skoro vrijeme biti završene'', rekao je Herceg.

Ministar Soldo i župnik Šutalo također su izrazili zadovoljstvo današnjim činom ističući zadovoljstvo suradnjom i izražavajući nadu kako će izgradnja nove župne crkve uskoro biti okončana na dobrobit brojne župne zajednice.

Kopirati
Drag cursor here to close