Save the Children

Mostar: Čitanje priča iz knjige za djecu 'Iste smo ljubavi ti i ja'

Kultura / Flash | 31. 03. 2017. u 13:22 K.K.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svako dijete zaslužuje dobar početak, jednak početak! Pa ipak, tisuće djece širom Bosne i Hercegovine nemaju pristup osnovnim servisima zbog toga tko su, gdje i kako žive.

Knjiga za djecu „Iste smo ljubavi ti i ja“ donosi šest priča o djeci koja su isključena iz normalnih društvenih tokova zbog svojih posebnosti – teškoća u razvoju, pripadnosti manjinskim grupama, porodične situacije, ali i osobnih osjećanja. Ove priče nam govore o važnosti prihvatanja drugih i drugačijih, o pozitivnim učincima kada prigrlimo razlike kao naše bogatstvo, a ne kao smetnje.

Save the Children je za potrebe izrade ove knjige sklopio partnerstvo sa tri bh. spisateljice - Feridom Duraković, Sonjom Jurić i Tanjom Stupar-Trifunović, koje su autorice priča.

Radeći na osiguravanju da svako dijete ima jednake šanse da preživi, kao i pristup zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju i drugim osnovnim servisima, bez obzira na to tko je i odakle dolazi, Save the Children je u proljeće 2016. godine pokrenuo globalnu kampanju „Svako dijete – bez izuzetka“.

U Bosni i Hercegovini, kampanja se fokusira na stvaranje mogućnosti da sva djeca imaju pristup predškolskom obrazovanju, kao osnova za dobar i jednak početak za svu djecu.

''U skladu sa ciljevima globalne kampanje, posebno ćemo usmjeriti naše napore ka osiguravanju da i djeca iz ugroženih grupa, poput djece sa poteškoćama u razvoju, djece iz ruralnih područja ili romske djece, imaju jednake mogućnosti kao i ostala djeca i da bude im omogućeno predškolsko obrazovanje. Slogan kampanje je – „Svako dijete #bezIZUZETKA“.

Ovom prilikom, pozivamo vas da nam se pridružite na čitanju priča iz knjige „Iste smo ljubavi ti i ja“ u ponedjeljak, 3. travnja 2017. u 10:30 sati, u prostorijama SOS Dječijeg vrtića Mostar, Rade Bitange 51, Mostar. Autorice Ferida Duraković i Sonja Jurić čitaće svoje priče i razgovarati sa prisutnom djecom i roditeljima o njihovom sadržaju i porukama'', poručile su organizatorice.

Kopirati
Drag cursor here to close