Kosača

Mostar: Akademska kiparica predstavila se izložbom 'Preko'

Kultura / Flash | 01. 06. 2017. u 22:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kosači je otvorena samostalna izložba akademske kiparice Arlete Ćehić, koja se publici predstavila određenim geometrijskim oblicima.

Izložba 'Preko' je nastavak i razvijanje prethodne izložbe 'Totemi II' sa još više naglašenim minimalizmom i polariziranjem prostora. Njeno interesovanje za starim željezom se nastavlja, kao i za drvo.

Arleta Ćehić je do sada izlagala svoje radove na preko 40 grupnih izložbi u BiH, Njemačkoj i Nizozemskoj, a u rujnu i listopadu ove godine će sudjelovati na grupnim izložbama: Ely Center of Contemporary Art, New Haven/ USA, i renomiranom Salon de Realites Nouveles u Parizu.

"Vezano uz skulpturu, ono što me zanima je osipanje monolita, propadanje kao sastavni dio rađanja. Tu je rađanje, pa rast, jedna napeta forma, maksimum napete forme koja većinu kipara intrigira. Tu su i perforacije, probijanja forme… Mene zanima propadanje te forme, propadanje materije. Čak i uništavanje i prelazak 's onu stranu', da bih došla do neke istine", navodi Ćehić.

Pored skulptura od starog željeza, kamena i drveta, svojstvenim njenom rukopisu, izloženi su radovi koji će najprije šokirati naučenu percepciju, a potom nuditi komunikaciju. Posjetitelji izložbu mogu razgledati naredna dva tjedna. Na kraju programa upriličen je plesni performans članice baletnog ansambla.

Kopirati
Drag cursor here to close