Busovača

Mladi glazbenici pripremaju koncert 'U susret Božiću'

Kultura / Flash | 04. 12. 2016. u 08:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovna glazbena škola ''Jakova Gotovca'' Novi Travnik, područni odjel Busovača, sredinom mjeseca organizirat će božićni koncert na kojem će nastupiti učenici i nastavnici, a kojim će biti obilježeno 20 godina postojanja i rada ove škole.

Mladi busovački glazbenici izvodit će djela poznatih skladatelja na glasoviru, gitari i harmonici, a nastupit će i školski zbor i orkestar. Koncert će uveličati Vokalni sastav ''Gloria'' s gostima.

Koncert pod nazivom ''U susret Božiću'' bit će održan u Crkvi sv. Ante Padovanskog, a predstavnici te škole smatraju da je ovaj kulturni događaj značajan za Busovaču i cijeli Kanton središnja Bosna.

Voditeljica Područnog odjela Busovača Davorka Dujmušić Feni je kazala da su tokom dvije decenije postali srce kulture svog grada, a da je niže glazbeno obrazovanje u toj školi steklo oko 800 djece iz Busovače.

Istakala je da je u ovom odjelu glazbeno obrazovanje započelo desetak sugrađana koji su sada profesori i magistri struke te rade i djeluju od Novog Travnika, Sarajeva i Tuzle do Zagreba, a neki od njih su predavači u ovoj školi.

U osnovnoj glazbenoj školi u Busovači izučavaju se tri odsjeka: glasovir, gitara i harmonika, a odjel trenutno pohađa 60 učenika.

Učenici sa svojim nastavnicima redovito nastupaju na školskim koncertima te učestvuju na federalnim i državnim takmičenjima gdje ostvaruju zapažene rezultate.

Ta škola osnovana je na inicijativu Općine Busovača i tadašnje direktorice Tamare Barabaš.

Kopirati
Drag cursor here to close