KUD Mokro

Mladi folkloraši iz Širokog Brijega jedini će predstavljati BiH na ''Vinkovačkim jesenima''

Folkloraši iz širokobriješkog sela Mokro jedini će predstavljati BiH na Vinkovačkim jesenima.
Kultura / Flash | 05. 09. 2018. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturno-umjetničko društvo Mokro iz Širokog Brijega sljedećeg će vikenda biti jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na dječjim Vinkovačkim jesenima u Hrvatskoj, manifestaciji koja je postala originalni popularno-znanstveni skup izvorne narodne kulture.

''Izuzetno smo ponosni na činjenicu da ćemo biti jedini predstavnici BiH na ovoj manifestaciji koja se više od 50 godina održava u Vinkovcima. Ovo je nagrada za trud našim voditeljima koji svakodnevno ulažu u mlađe naraštaje. Nagrada je velika i članovima dječje skupine koji će po prvi put biti dijelom ovakve manifestacije'', istaknula je predsjednica KUD-a Mokro Slavica Ćužić dodajući kako su pripreme za ovu manifestaciju u završnoj fazi.

Ćužić dodaje kako je KUD Mokro steklo pravo natjecanja kao pobjednik ''Dječje smotre izvornoga folklora'' održane u lipnju u Rodoču kod Mostara.

''Odlukom žirija na ovoj smotri odabrani smo kao predstavnici BiH na ovoj manifestaciji. Zahvalni smo i stručnom žiriju što je prepoznao naš trud i rad'', kazala je Ćužić.

Središnji događaj održat će se u subotu i nedjelju, 8. i 9. rujna nastupima društava. Mimohod ulicama grada predviđen je za 10:00 sati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close