Niz svečanosti

MIZ Mostar organizira niz svečanosti u sklopu 'Dana o Allahovom poslaniku'

Kultura / Flash | 08. 12. 2016. u 19:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu mjeseca rebiu-l-evvela, mjeseca u kojem je rođen posljednji Božiji poslanik Muhamed a.s., Medžlis Islamske zajednice Mostar organizirat će od 9. do 25. prosinca niz svečanosti i mevludskih programa pod nazivom „Dani o Allahovom poslaniku“.

Središnja mevludska svečanost bit će održana u nedjelju, 11. prosinca, u Karađozbegovoj džamiji, poslije jacije namaza, a gost svečanosti bit će Akademski hor FIN-a.

Osim mnogobrojnih mevludskih svečanosti i večeri Kur'ana, u sklopu programa planirana je i promocija knjiga "U susret Resulullahu" i "Radost gazija", autora hfz. dr. Kenana Musića, koja će biti održana 17. prosinca u Kuturnom centru "Kralj Fahd" na Bunuru, s početkom u 19 sati.

Omladinsko druženje bit će upriličeno 25. prosinca u džamiji Livač, poslije jacije namaza, a u sklopu njega održat će se kviz o poslaniku Muhamedu a.s. te izvođenje ilahija i kasida.

Kako je potvrđeno iz MIZ-a Mostar, u organizaciju programa uključeni su i Info-servis za mlade Medžlisa IZ Mostar i Centar za učenje Kur'ana.

Kopirati
Drag cursor here to close