Vlada HNŽ

Ministar Opsenica učenicima uručio nagrade za najbolje literarne i likovne radove

Kultura / Flash | 09. 10. 2015. u 11:47 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu obilježavanja ''Dječjeg tjedna'' ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Goran Opsenica uručio je u petak učenicima škola s područja te županije nagrade za najoriginalnije literarne i likovne radove na temu ''Različiti smo, a ipak smo isti''.

Na natječaj su pristigla 24 literarna rada i 55 likovnih radova. Prva tri mjesta i u jednoj i drugoj skupini nagrađena su vrijednim nagradama – smatphonovima, fotoaparatima i tabletima.

Kada su u pitanju likovni radovi nagradu za prvo mjesto osvojila je Amina Šuta (Mostar), drugo Dragana Cvitanović (Čapljina), dok je nagrada za treće mjesto, odlukom ministra dodijeljena dva puta i to Ani Raič (Stolac) i Ani Ivančević (Prozor).

U skupini literarnih radova Robert Kvesić (Mostar) osvojio je nagradu za najbolji rad, Nejra Brzina (Stolac) osvojila je drugo, a Anđela Karačić (Konjic) treće mjesto.

U izjavi za medije ministar Opsenica zahvalio je i čestitao učenicima, roditeljima i školama te ih sve pozvao na daljnju suradnju. Opsenica je kazao kako je u sklopu "Dječjeg tjedna" ipak najveća pozornosti posvećena djeci s posebnim potrebama.

Tjedan su obilježile posjete ministra sa suradnicima udrugama koje se skrbe o djeci s posebnim potrebama na području HNŽ-a, gdje je imao prigodu da se više informira o stanju i problemima tih udruga.

Tom prigodom ministar zdravstva je obećao pružiti pomoć, a u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti, najosjetljivijoj kategoriji društva, djeci i osobama s posebnim potrebama te najavio održavanje tematske sjednice županijske Skupštine na kojoj će se raspravljati o problemima osoba s posebnim potrebama.

Kopirati
Drag cursor here to close