Maškare ća mogu maškare

Međunarodni ljetni karneval Čapljina 2012

Kultura / Flash | 17. 07. 2012. u 11:06 Z.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripreme za 14. međunarodni ljetni karneval u Čapljini u poodmakloj su fazi. Karnevalski dan, kao što je i uobičajeno posljednjih godina, bit će prva subota u kolovozu (4. kolovoza). Poznato je i ime glavnog zabavljača na karnevalskoj fešti – ove godine to će biti grupa Zabranjeno pušenje.

Kako doznajemo od Organizacijskog odbora i ove godine bit će upriličeno mnoštvo zanimljivih sadržaja koji će biti upriličen na sami dan Karnevala. Za predstavnike karnevalskih skupina bit će upriličen prijam kod općinskog načelnika, nakon čega će sve karnevalske skupine prodefilirati ulicama Čapljine.

Povorku će predvoditi Kraljica karnevala, koja ima dužnost predstavljati Bosnu i Hercegovinu na svim karnevalskim konvencijama u narednoj godini.

Središnji dio manifestacije bit će održan na Trgu kralja Tomislava u Čapljini, gdje će se na pozornici predstaviti sve karnevalske skupine i gdje će Kraljica karnevala biti okrunjena, nakon čega slijedi zabava uz grupu Zabranjeno pušenje.

Očekuje se kako će Međunarodnom ljetnom karnevalu Čapljina 2012 i ove godine nazočiti više tisuća posjetitelja uz cijele BiH i susjednih zemalja.

Izuzetna manifestacija međunarodnog karaktera jedinstvena je u Bosni i Hercegovini, s obzirom da je Čapljina jedini grad član Udruženja karnevalskih gradova Europe (FECC) sa ovako dugom tradicijom.

Kopirati
Drag cursor here to close