Mario Knezović

Međugorje: Knjiga ''Nisam šutio'' govori o onome što svi primjećuju, ali nitko javno ne govori

Kultura / Flash | 19. 01. 2017. u 15:18 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Župnog ureda Međugorje i Informativnog centra Mir Međugorje sinoć je predstavljena knjiga „Nisam šutio - otvoreno o Crkvi, politici i društvenim događanjima“. Knjiga autora fra Maria Knezovića predstavljena je u dvorani Ivana Pavla II u Međugorju, a uz autora u predstavljanju su sudjelovali novinar Zoran Krešić, fra Robert Jolić i glumac Robert Pehar.

Moderatorica sinoćnjeg predstavljanja bila je novinarka Sanja Pehar. U glazbenom djelu programa okupljeno mnoštvo oduševile su sestre Daria i Anna Maria Ramljak, jednako kao što je fra Karlo Lovrić oduševio svojim deseteračkim stihovima posvećenim fra Mariju Knezoviću i njegovom spisateljskom umijeću.

''Kroz pet godina sam pokušavao progovoriti o onome o čemu se, ja bih rekao, govori, ali se to ne stavlja na papri i iza toga nitko ne stoji. Problem našega društva je što svi šapućemo negdje u svojim krugovima, kuloarima, kavama. U nekim malim društvancima svi dižemo glas, ali kada trebamo izići u javnost i stati iza svoga teksta, e tu nas nekako nestaje. U tom pravcu mislim da sam probao biti glas upravo takvih. Moram reći da je ovo jedini posao koji ja s ljubavlju nisam prihvatio u životu, jedini. Neke stvari zbilja radim s ljubavlju, ovo radim iz jedne općedruštvene potreba i gotovo svaki put kad završim tekst ili ga objavim mogu staviti rečenicu: „Što meni ovo treba“'', kazao je sinoć fra Mario Knezović.

Autor knjige „Nisam šutio - otvoreno o Crkvi, politici i društvenim događanjima“ konstatirao je nakon toga da piše zbog onih koji to nisu u mogućnosti iz različitih razloga i da djelujući u duhu svog poslanja mora progovarati u ime onih koji su imali što reći, no nemaj prigodu to učiniti ili to ne čine zbog straha, piše Čitluk.ba.

Fra Marija Knezovića slušatelji već više od deset godina imaju priliku slušati na radiju, i među njegovim slušateljima i brojnim drugima rodila se ideja da fra Mario piše kolumne. „Glavni krivac“ za to što je fra Mario počeo pisati kolumne je fra Robert Jolić, a ovaj hercegovački franjevac i povjesničar sinoć je rekao:

„Slušao sam Marija i još više sam slušao o Mariju. Rekli su da je zanimljiv, da govori o zanimljivim temama. Koliko se sjećam nešto je pisao i na internetskim stranicama i mislio sam da bi se sve to moglo staviti u jednu ozbiljniju formu, formu koju će ljudi čitati“.

Kopirati
Drag cursor here to close