Izložba fotografija

Vatreni stižu u Mostar

Postav će biti otvoren u četvrtak ,16. svibnja, u 20 sati.
Kultura / Flash | 09. 05. 2019. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Matica hrvatska Mostar i Galerija Aluminij Mostar daruju izložbom 'Ljeto vatreno', a riječ je o izboru iz fotografskoga opusa službenoga fotografa Hrvatskoga nogometnog saveza Drage Sopte s prošlogodišnjega svjetskog prvenstva u Rusiji. Postav će biti otvoren u četvrtak ,16. svibnja, u 20 sati.

 

Drago Sopta (Zagreb, 1970.) fotografijom se bavi od sredine 1990-ih. U Jutarnjemu je listu radio od 1998. godine, a 2007. prešao u agenciju Cropix, neumorno bilježeći sve nastupe hrvatske nogometne vrste na europskim i svjetskim prvenstvima, ovjekovječivši i najsjajnije hrvatske trenutke na Olimpijskim igrama. Početkom 2013. postaje službenim fotografom HNS-a. Dobitnikom je triju nagrada Hrvatskoga zbora športskih novinara, i to 2003. za najboljega športskog fotoreportera, a 2009. i 2018. za najbolju športsku fotografiju godine. U izboru Međunarodne udruge športskih novinara, osvaja visoko 4. mjesto za fotografiju Šime Vrsaljka koji leži na hrvatskoj zastavi.

''Postoje trenuci kada znate – To je to! Iste sekunde znao sam kako je to fotka prvenstva, bez obzira na to što je pred nama tek bio završni susret. Taj spokojni osmijeh na Vrsaljkovu licu dok sniva na zastavi ne pokazuje samo veliku ljubav prema domovini i radost zbog velike pobjede nad Engleskom, ta fotografija zapravo govori o ostvarenju višedesetljetnoga sna koji nikad ne želimo prekinuti'', Soptin je komentar na izložbu koju je pomogao Športsko-rehabilitacijski centar Korak.

Kopirati
Drag cursor here to close