Kulturna ostavština

Marko Šaravanja predstavio ''Jesenji likovni salon ikona''

'' Radi se o kulturnoj ostavštini našoj djeci, unucima i praunucima. Vrijednost jednog naroda se mjeri po njegovoj kulturi u svim njenim formama, oblicima i izdanjima'', kaže Marko.
Kultura / Flash | 07. 11. 2021. u 19:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi mostarski umjetnik Marko Šaravanja predstavio je javnosti ''Jesenji likovni salon ikona''.

''Situacija u svijetu kulture nije na dobrom nivou. Ne volim situaciju u svijetu kulture, ni ljude koji se bave kulturom ali nećemo o tome ovdje, sve je davno rečeno. Kao jedan umjetnik, profesor i magistar osjećam profesionalnu, moralnu i etičku obavezu da nešto uradim iz godine u godinu'', kaže Marko te ističe da njegove izložbe traju već 16 godina.

''Moje izložbe traju od 2005 godine s početkom Mostaru, u kultnom Klubu Koncept vlasnika Zvonka Vidovića, gdje je prvu izložbu imao slavni fotograf Lupino. U proteklih 16 godina imao sam izložbe u galerijama, klubovima, muzejima. Na početku pandemije izlagao sam u Kokošinjcu. Prva izložba na svijetu bila je moja, na Balkanu kad je počela pandemija i to u Kokošinjcu'', navodi Marko.

Ističe kako se ne voli ponavljati.

''Jesenji likovni salon ikona govori o jednom kulturnom naslijeđu Hercegovine, zemlje, sredine i društva. Radi se o kulturnoj ostavštini našoj djeci, unucima i praunucima. Vrijednost jednog naroda se mjeri po njegovoj kulturi u svim njenim formama, oblicima i izdanjima. Želim da ljudi vide kako svima možemo biti konkurencija. Bilo bi lako da sam u Parizu, New Yorku ili Londonu, ali neka mene s Vama i Vas sa mnom. Voli Vas Marko Šaravanja'', poručio je mladi umjetnik.

Kopirati
Drag cursor here to close