Bogat kulturni program

Manifestacija 'Hrvatsko proljeće Središnje Bosne' počinje 4. svibnja

Tijekom dvomjesečnog programa, publika ima priliku besplatno pogledati brojne kazališne predstave, koncerte i izložbe, što ovu manifestaciju na određen način razdvaja od sličnih projekta u BiH.
Kultura / Flash | 30. 04. 2018. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / 

Izvedbom predstave "Tko je ubio Zvonka Bušića", koja je nastala prema tekstovima Tihomira Dujmovića, a u režiji Roberta Kurbaše, u Vitezu će 4. svibnja biti otvoreno peto izdanje manifestacije "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne", koja će do kraja lipnja publici ponuditi bogat kulturno-umjetnički program. 

Koordinatorica manifestacije Gloria Lujanović kazala je za Fenu kako je ova manifestacija, koja se održava u 16 gradova Srednjobosanske i Zeničko-dobojske županije, proteklih godina dokazala da postaje nositelj kulturnih aktivnosti Hrvata u Bosni. 

''Tijekom dvomjesečnog programa, publika ima priliku besplatno pogledati brojne kazališne predstave, koncerte i izložbe, što ovu manifestaciju na određen način razdvaja od sličnih projekta u BiH. I ovogodišnje izdanje će, nakon svečanog otvorenja u Vitezu, publici donijeti bogat program, koji završava 28. lipnja u Kiseljaku, koncertom ansambla narodnih plesova i pjesama 'Lado'. Tako će ovaj ansambl, koji bilježi više od 5.000 nastupa u Hrvatskoj i 48 zemalja svijeta, prvi put nastupiti i u Središnjoj Bosni'', naglasila je Lujanović. 



Istaknula je kako je, tijekom pet festivalskih godina, ostvarena, među ostalim, suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem Mostar, koje ove godine u Žepču izvodi višestruko nagrađivanu predstavu "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja", a u Zenici predstavu "O ljubavi", u režiji Ferida Karajice. 

Programom je, među ostalim, predviđena izvedba predstave "Ja koja imam nevinije ruke", koja donosi priču o Vesni Parun, jednoj od najvećih pjesnikinja moderne hrvatske književnosti, te nastupi članova Gradskog kazališta mladih Vitez, kao i mostarskih glumaca Ive Krešića i Igora Vidačkovića. 

Osim toga, planirani su koncerti Banjalučke filharmonije i Gradskog tamburaškog orkestra Banja Luka, projekcija dokumentarnog filma "Putevi duhana", te promocija knjige i izložba "Ratna svakodnevnica: Druga strana rata u Lašvanskoj dolini", autora Velimira Bugarina. 

Manifestacija "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" bit će održana u Jajcu, Dobretićima, Bugojnu, Gornjem Vakufu/Uskoplju, Travniku, Novom Travniku, Vitezu, Busovači, Kiseljaku, Kreševu, Fojnici, Kaknju, Varešu, Usori, Žepču i Zenici, a organizator je Županijski odbor Mladeži HDZ-a BiH Središnja Bosna.

Kopirati
Drag cursor here to close