Večer folklora i kulturne baštine

Manifestacija ''Brijeg Široki slavno ti je ime'' okupit će 16 folklornih skupina

Težište večeri posvećeno je izvornim tradicijskim napjevima Širokog Brijega i zapadne Hercegovine.
Kultura / Flash | 07. 08. 2018. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info  / Detalj s manifestacije iz 2017. godine

U petak, 10. kolovoza, s početkom u 21:00 sat, prigodom obilježavanja Dana Grada i blagdana Velike Gospe na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu, održat će se večer folklora i kulturne baštine pod nazivom ''Brijeg Široki slavno ti je ime''.

Težište večeri posvećeno je izvornim tradicijskim napjevima Širokog Brijega i zapadne Hercegovine.

Na manifestaciji će nastupiti 16 folklornih skupina s područja Širokog Brijega, Mostara, Ljubuškog, Posušja i Gruda, a na istoj će se predstaviti izvorno narodno stvaralaštvo zapadne Hercegovine u pjesmi, plesu, kao i tradicijska glazbala.

Od društava nastupaju KUD "Ganga" Široki Brijeg, HKUD „Brda“ Izbično, HKUD „Crnašnica“ Knešpolje, HKUD „Blaćani“ Biograci, HKUD „Sveta Ana“ Ljuti Dolac, HKUD „Crnač“, HKUD „Kočerin“, HKUD „Herceg Stjepan“ Blagaj-Buna, Posuški gangaši „Jure Tomić i ekipa“, Gangaši iz Gruda „Mile Sesar i ekipa“, Ljubuški gangaši „Željko Keža i ekipa“, Posuški gangaši „Žaer i ekipa“, Gangaši iz Dužica „Ćipa i ekipa“, Posuški gangaši „Jure Begić i ekipa“, Ledinački gangaši „Iko Alpeza i ekipa“, Rakitski gangaši „Jusić i ekipa“.

Organizatori manifestacije su Grad Široki Brijeg i KUD Ganga Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close