Posjete

Malteški vitez posjetio reisa Kavazovića

Kultura / Flash | 24. 10. 2013. u 13:58 S.S.
Kopirati

Danas je reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazovića posjetio ambasador Reda malteških vitezova u Bosni i Hercegovini dr. Christof Maria Fritzen.

Ambasador Fritzen upoznao je reisu-l-ulema sa aktivnostima Reda malteških vitezova koje se ogledaju u pomaganju bolesnih i siromašnih bez obzira na vjeru i naciju sa kratkim osvrtom na aktivnosti koje se provode na području Bosne i Hercegovine u vidu novčanih i materijalnih donacija povratnicima, stipendiranju učenika i studenata, pomoći siročadima i sl.

Reisu-l-ulema je tijekom razgovora uputio riječi podrške ovim i sličnim programima koji su, kako je kazao reisu-l-ulema Kavazović, veoma važni za napredak kako naroda tako i države Bosne i Hercegovine, jer doprinose poboljšanju i popravljanju odnosa i suradnje među ljudima.

"Naše zajednice mogu uraditi mnogo na popravljanju odnosa među ljudima, tako da je svaka inicijativa u tom smjeru vrlo dobrodošla", istaknuo je reisu-l-ulema Kavazović, priopćeno je iz Rijaseta IZ.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.