MaFest

MaFest ove godine još veći: Ljubitelji stripa krajem svibnja putuju u Makarsku

Kultura / Flash | 03. 04. 2012. u 17:00 M.M.
Kopirati

Međunarodni festival stripa u Makarskoj - MaFest ove godine održavat će se od 21. do 27. svibnja 2012. godine. Pred nama je tjedan dana strip-ludila, a u svom sedmom izdanju MaFest dovodi neka od najpoznatijih imena iz svijeta stripa.

Prema najavama organizatora u Makarsku će doći autori popularnih likova poput Zagora, Nathan Nevera, Texa, Dylan Doga, Magičnog Vjetra …

Specijalni gosti 2012.:

- Moreno Burattini (Italija) (Zagor)
- Stefano Casini (Italija) (Nathan Never, Sighma)
- Pasquale Frisenda (Italija) (Magicni Vjetar, Tex, Dylan Dog)
- Igor Kordej (Hrvatska) (Vam, Tarzan, Tajna Povijest)
- Vladimir Krstić Laci (Srbija) (Sherlock Holmes)
- Tomaz Lavrić (Slovenija) (Crveni Alarm, Diareja, Ekstremni sportovi)
- Nicola Mari (Italija) (Dylan Dog, Nathan Never)
- Jean Van Hamme (Belgija) (XIII, Thorgal, Largo Winch)
- Marco Verni (Italija) (Zagor)

Specijalni gosti s nekog od prvih 6. MaFesta, a koji će ove godine opet biti u Makarskoj:

- Lola Airaghi
- Giancarlo Alessandrini
- Bruno Brindisi
- Roberto De Angelis
- Keiko Ichiguchi
- Bane Kerac
- Darko Macan
- Boro Pavlović
- Darko Perović
- Goran Sudžuka
- Andrea Venturi

MaFest je poznat i kao mjesto gdje neafirmirani strip stvaratelji imaju prilike da se probaju okupati na zahtjevnom međunarodnom tržištu radeći za neke od velikih svjetskih izdavačkih kuća. Tako će ove godine u Makarsku doći najpoznatiji lovac na talentirane autore s ovih prostora - Csaba Kopeczky.

Organizatori su najavili minimalno dvije njegove tribine: jednu koja će biti više predavačkog karaktera, te drugu na koju će svi zainteresirani moći donijeti svoje radove i u izravnom kontaktu s Csabom provjeriti koliko doista u ovome trenutku vrijede.

MaFest, Makarski Festival stripa održava se od 2006. godine kada je započeo kao vikend manifestacija da bi prerastao u tjedan stripa! Prema svim mjerilima MaFest je najznačajniji kulturni događaj u gradu Makarskoj, a organizatori su posebno ponosni na činjenicu što su postali značajan festival i u europskim okvirima.

Uz gostovanja najvećih crtačkih i scenarističkih zvijezda iz svijeta stripa, MaFest organizira i brojne radionice za djecu i odrasle, izložbe, tribine, potpisivanja, burzu stripova, koncerte, humanitarnu aukciju originalnih radova itd.

Glavni pokrovitelji festivala su Grad Makarska, Ministarstvo kulture RH te Predsjednik RH.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.