Optimistični predsjednik

Macron: Obnova katedrale Notre Dame bit će završena za 5 godina

"Požar u katedrali Notre Dame je pokazao da naša povijest nikada ne prestaje. Uvijek će biti ispita koje ćemo morati položiti", kazao je Macron.
Kultura / Flash | 16. 04. 2019. u 21:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron je u obraćanju naciji još jednom poručio da će katedrala Notre Dame, koja je pretrpjela ogromnu štetu u požaru, biti obnovljena te dodao kako je planirano da se to dogodi u narednih pet godina, javlja Anadolija.

Naglasio je da je požar u čuvenoj katedrali uzdrmao sve građane Francuske kao i čitav svijet.

Posebno je pohvalio vatrogasce koji su, kako je rekao, riskirali vlastite živote da bi ugasili požar.

"Požar u katedrali Notre Dame je pokazao da naša povijest nikada ne prestaje. Uvijek će biti ispita koje ćemo morati položiti", kazao je Macron.

"Notre Dame ćemo obnoviti i bit će još ljepša", dodao je.

Dosad je iz svih dijelova svijeta donirano oko 688 milijuna eura za obnovu pariske katedrale.

Požar u srednjovjekovnom simbolu Pariza i Francuske izbio je jučer u 18,50 sati po lokalnom vremenu. Vatrena stihija u potpunosti je uništila krov i 93 metra visoki toranj na katedrali.

Više od 500 vatrogasaca sudjelovalo je u gašenju požara i uz velike napore uspjeli su spasiti sjeverni toranj sa zvonom i glavni objekat katedrale.

Prizori vatre koja uništava katedralu na adi Seine u šoku je promatrala francuska, ali i svjetska javnost. Za svega nekoliko sati na Tweeteru je objavljeno više od 1,6 milijuna poruka solidarnosti.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je požar u katedrali nazvao velikom tragedijom. On je kazao kako je Notre Dame bila ponos Francuske i obećao da će katedrala biti obnovljena.

Kopirati
Drag cursor here to close