Neđo od Ljubuškog

Ljubuški: Prosvjednici ekipu filma dočekali s hrvatskim zastavama i rodoljubivim pjesmama

Kultura / Flash | 17. 07. 2012. u 09:07 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta "Budi promjena - napravi nešto" u Ljubuškom je u ponedjeljak navečer upriličena premijera dokumentarnog filma pod nazivom "Neđo od Ljubuškog".

Kako je Feni rekla autorica filma Svetlana Broz, dva sata prije projekcije ispred gradske vijećnice u kojoj se trebao prikazati film okupili su se prosvjednici koji su ekipu filma dočekali s hrvatskim zastavama i rodoljubivim pjesmama. Oni su upozoreni od policije te nije bilo fizičkih napada osim pokušaja ometanja.

Također, prosvjednici su onemogućavali zainteresirane da uđu na projekciju te napravili “koridor” kroz koji su oni i koji su željeli gledati film prolazili praćeni "rodoljubnim" pjesama, povicima i zastavama prosvjednika.

Međutim i pored svega toga i prateće medijske kampanje sala je bila puna, a publika je reagirala emotivno na film te odala priznanje ekipi filma.

Kako kaže Svetlana Broz samo je jedan gledatelj imao primjedbe na iskaz sugovornika u filmu. Njemu je dana kopija filma i zamoljen je da napiše koji dio svjedočenja nije točan.

U publici je bila i obitelj Neđe Galića koja živi u Ljubuškom i za koju je uz sva dešavanja sama projekcija bila izuzetno emotivan trenutak.

Kopirati
Drag cursor here to close