Petar Barbarić

Ljubuški i Travnik čekaju blaženika: Čudesno ozdravljenje na grobu

Kultura / Flash | 08. 03. 2017. u 09:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Enver Omer Babić je prije svoje smrti travničkom župniku Mati Janjiću ispričao i u pismenoj formi potvrdio priču u čudesnom ozdravljenju zahvaljujući Petru Barbariću.

Naime, na grobu Petra Barbarića, rođenog 1874. u Klobuku, zaseok Šiljevišta u općini Ljubuški, a koji je umro na glasu svetosti kao sjemeništarac u Travniku 1897. godine, molili su se mnogi za ozdravljenje, a Babić u pismu tvrdi kako je progledao na grobi.

Ljportal piše kako je o ovom ozdravljenju i čudu objavljeno je i nekoliko članaka u novinama te da je Babić sve to potvrdio i u posljednjoj izjavi od prošle godine.

Župnik Janjić je rekao da je ovo pismeno prizanje Babića poslano u Vatikan.

Inače, Ljubuški bi uskoro trebao dobiti prvog blaženika s ovih prostora jer je Papa Franjo još 2014. godine ovlastio vatikansku Kongregaciju za proglašenje svetaca da objavi dekret o herojskim krepostima sluge Božjega Petra Barbarića.

Do službene beatifikacije predstoji još malo, odnosno čeka se da papa Franjo potvrdi čudesno ozdravljenje jednoga dječaka iz Splita od atrofije mozga i cerebralne paralize, koje se dogodilo na Petrov zagovor.

Kopirati
Drag cursor here to close