Ljetni kampovi djece i mladih u Drvaru i Bosanskom Grahovu 2017.

Kultura / Flash | 14. 07. 2017. u 06:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U župama Bosansko Grahovo i Drvar i ovog će se ljeta, po treći put za redom, održati kampovi za djecu i mlade koji će biti i međunarodnog karaktera.

Najprije će se u župi Bos. Grahovo od 16. do 20. srpnja održati dječji ljetni kamp za djecu uzrasta osnovne škole. Očekuje se sudjelovanje 30-ak djece iz župa Drvar i Bos. Grahovo, ali i nekih susjednih župa.

Kamp će se održati na otvorenom, u dvorištu župne crkve sv. Ilije proroka u selu Obljaj, i bit će duhovnog, edukativnog, radnog i sportsko-rekreativnog karaktera, uz vodstvo animatora

Sredinom srpnja u kraći posjet Bos. Grahovu dolazi skupina mladih talijanskih volontera iz okolice Trevisa koji žele nastaviti suradnju s ovim krajem nakon dvogodišnjeg volonterskog iskustva u Bos.Grahovu.

Potom će u župi Drvar, od 1. do 10. kolovoza u posjetu biti skupina mladih Talijana iz Trenta, grada na sjeveru Italije. Oni će s domaćim mladima iz Drvara također imati iskustvo zajedničkog druženja i upoznavanja uz rad, molitvu, izlete i rekreaciju.

U Drvaru se još uvijek pamti posjet skupine od 60 mladih Španjolaca iz Madrida koji su u ljeto 2015. bili u ovom gradu, i zajedno s domaćim mladima iz župe upriličili jednotjedno druženje.

Drvar i Bos. Grahovo pridružuju se i ovo ljeto brojnim župama, redovničkim zajednicama i udrugama u BiH i Hrvatskoj koje organiziraju duhovno-rekreativne kampove, nudeći djeci i mladima koristan sadržaj otimajući ih tako od „praznine“ ljetnih praznika.

Kopirati
Drag cursor here to close