Jednoglasno povjerenje

Ljerka Ostojić ostaje na čelu Matice hrvatske Mostar

Održana je Izborna skupština Matice hrvatske Mostar
Kultura / Flash | 19. 02. 2019. u 17:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljerka Ostojić večeras je na Izbornoj skupštini Matice Hrvatske u Mostaru izabrana za predsjednicu ove kulturne organizacije.

''Ushićena sam jer su mi 'matičari' jednoglasno dali povjerenje. Nadam se da ćemo zajedno nastaviti izvrsno raditi'', rekla je prof. dr. Ljerka Ostojić.

Kaže da su sljedeći koraci priprema 21. Dana Matice hrvatske - Mostarsko proljeće.

''Otvaranje je točno za mjesec dana. Program je spreman i treba ga realizirati'', kazala je Ostojić.

U proteklom mandatu ponosna je, kaže, što su imali kontinuitet napredovanja, te što su u sinergiji sa svim ograncima Matice hrvatske.

Foto: Bljesak.info / Opuštena atmosfera uoči skupštine



''Protekle četiri godine na čelu Matice hrvatske Mostar zajedno s predsjedništvom i nadzornim odborom, smo napravili dosta dobrih stvari. Mostarsko proljeće ide, izdavanje časopisa Motrišta, Suvremena pitanja, Cvitak...'', kazala je Ostojić, dodajući da Matica hrvatska Mostar iza sebe ima impresivan popis manifestacija koje su održane u ove četiri godine, te je zadovoljna postignutim.

Josip Muselimović, član Matice hrvatske Mostar, zadovoljan je izbornom skupštinom.

Zadovoljan sam skupštinom, surađujemo godinama, zajedno smo i pomalo ostarjeli. Sada se pripremamo za 21. izdanje Dana matice hrvatske - Mostarsko proljeće, i to će biti veličanstvena kulturna manifestacija s puno iznenađenja. Uvjeren sam da ćemo to uspješno obaviti i da će Mostar u dva mjeseca biti grad kulture i sastanka umjetnika'', kazao je Muselimović, dodajući da će Dani početi s izložbom Vlaha Bukovca, a završit će izložbom o kojoj će se dugo pričati.

Kaže da se takva izložba, nikada nije dogodila ni u Mostaru, ni BiH.

Foto: Bljesak.info / Detalj s izborne skupštine



Govoreći o značaju Matice hrvatske za Hrvate u BiH, Muselimović je kazao da je ona preporodila sve ono što hrvatski narod ima.

''Treba se vratiti u godine kad sam postao član Matice i s te vremenske distance možete suditi. Bilo je pomjeranja lijevo i desno, ali Matica je bila ono što jeste; temeljna kulturna institucija Hrvata'', zaključio je. Na kraju su dodijeljene povelje zahvalnosti pojedincima koji pomažu rad Matice.

Kopirati
Drag cursor here to close