nakon dugo vremena

'Ljepotica iz Leenanea' ponovno na sceni HNK Mostar

Kultura / Flash | 06. 02. 2017. u 09:25 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dugo vremena na scenu HNK Mostar vraća se „Ljepotica iz Leenanea“ koja će biti odigrana u utorak 7.veljače i srijedu 8.veljače u 20 sati. Predstava je premijerno odigrana 2014. godine a nastala je prema tekstu irskog pisca Martina McDonagha u režiji Segora Hadžagića.

Riječ je o crnoj komediji s elementima melodrame i horora, koja tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway. Martin McDonagh u ovoj priči kroz odnos majke i kćeri uspjeva prikazati sve objektivne i subjektivne okolnosti promašenog i nedosanjanog sna, osobnog, socijalnog i nacionalnog.

Ljepotica iz Leenanea prvi put je izvedena u veljači 1996. u Druid Theatre Company u irskom okrugu Galway, a veliki je uspjeh doživjela i na londonskom West Endu, gdje je 2010. ponovno s uspjehom obnovljena. Za ovaj komad McDonagh je dobio nagradu za Najveću dramsku nadu koju dodjeljuje britanski dnevnik Evening Standard, a predstava je 1998. nominirana za šest američkih kazališnih nagrada Tony.

U predstavi glume: Jelena Kordić, Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar i Bojan Beribaka.

Ulaznice za obje predstave se mogu rezervirati:
- na broj telefona 063 317 348
- putem Facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i HNK Mostar za studente, studenti za HNK Mostar
- e-mailom: [email protected]

Ulaznice po cijeni od 10 KM, za učenike,studente i umirovljenike 5 KM, također se mogu kupiti na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 15 sati te sat vremena prije početka predstave.

I za ove dvije predstave studenti Sveučilišta u Mostaru mogu iskoristiti svoje vaučere koje mogu preuzeti u prostorijama Studentskog zbora ili izravno na blagajni HNK Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close