Dokumentarni film

''Limeni orkestar'': Film o dugovječnom glazbenom sastavu iz Stoca

Kultura / Flash | 31. 03. 2016. u 13:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna Televizija prikazat će 31. ožujka dokumentarni film ''Limeni orkestar''. Film govori o orkestru limene glazbe u Stocu.

U dokumentarnom filmu Federalne televizije ''Limeni orkestar'' pojavljuju se: Alen Turković, Anđela Rajić, Džemo Tucaković i Zvonko Knežević. Autorica filma je Alema Kazazić, snimatelji Hakija Topić i Refik Vejsilagić, majstori tona Boris Kragulj i Mustafa Hodžić, dok je redatelj Himzo Mihaljević.

Orkestar limene glazbe u Stocu postoji od 1931. godine. Nakon rata obnovljen je zahvaljujući velikom entuzijazmu Stočana, unatoč prisutnim nacionalnim podjelama u gradu na Bregavi, navodi Rtvfbih.ba.

Trenutno okuplja četrdesetak glazbenika-amatera pod diregentskom palicom Zvonke Kneževića. Neobičnim aranžmanima, vedrim notama, te posebnim izvođačkim šarmom osvajaju publiku širom regije.

O ovom orkestru su snimane reportaže za nacionalne televizije Norveške, Švedske, Francuske, Hrvatske kao i domaće RTV kuće i internetske portale. CIN Sarajevo je nagrađen od UNICEFA za dokumentarni film o njima. Također redateljica Jasmila Žbanić je snimila o njima kratki film prikazan na Sarajevo film festivalu.

Kopirati
Drag cursor here to close