Lidija Pavlović-Grgić

'Leteći ljudi' u Beču

Kultura / Flash | 23. 09. 2016. u 10:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačka književnica Lidija Pavlović-Grgić predstavit će 23. rujna svoju višejezičnu zbirku poezije „Leteći ljudi“ u Hrvatskom centru (Kroatisches Zentrum) u Beču.

Program počinje u 20 sati, a o knjizi će uz autoricu govoriti književnica i prevoditeljica Marija Perić-Bilobrk dok bi se nazočnima u domaćinskoj ulozi trebala obratiti Gabriela Novak-Karall.

Knjiga „Leteći ljudi“ obuhvaća 60 pjesama nastalih između 1992. i 2015. godine, a njome je autorica željela objediniti veći dio naslova koji su od 2007. godine do nedavno svoje mjesto našli na stranicama brojnih književnih časopisa, zbornika i drugih publikacija tiskanih u Bosni i Hercegovini, Njemačkoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Srbiji, Albaniji, Italiji, Danskoj, Armeniji, Libanonu, Indiji i Kini.

Uz pjesme na hrvatskom jeziku knjiga donosi i prepjeve (njemački, engleski, talijanski, slovenski i albanski) nekih od njih, a načinili su ih Marija Perić-Bilobrk, Ana Mikačić, Željko Perović i Nikollë Berishaj, stručni i relevantni prevoditelji želeći pomoći autorici u predstavljanju na drugim govornim područjima.

Kao i prethodne promocije u Sarajevu, Mostaru i Brčkom i bečka će biti višejezična – Perić- Bilobrk će govoriti i čitati na hrvatskom, njemačkom i engleskom, a Pavlović-Grgić će čitati na hrvatskom, talijanskom i slovenskom.

Kopirati
Drag cursor here to close