Istina

Lasić primio glumce HNK Zadar

Kultura / Flash | 14. 11. 2014. u 17:53 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Denis Lasić primio je danas u svom uredu Vedrana Mlikotu, Damira Poljčaka, Roka Grbina i Žanu Bumber, glumce Hrvatskog narodnog kazališta Zadar i Kazališne družine glumci u Zagvozdu, koji će večeras u Mostaru izvesti vodvilj ''Istina''.

Predstava "Istina" nastala je po tekstu francuskog pisca i dramatičara Floriana Zellera, u režiji Danka Ljuštine, a večeras će biti izvedena u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Lasić je na sastanku govorio o stanju kulture u HNŽ-u, ističući poteškoće s kojima se susreću ustanove kulture, posebno u Mostaru. Naglasio je kako Vlada, unatoč složenim financijskim prilikama, sufinancira Hrvatsko narodno kazalište i Narodno pozorište, te podupire različite kulturne događaje, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

"Raduje me što sam danas u Mostaru, gdje sam susreo drage prijatelje, među kojima je svakako i Denis, s kojima me veže dugogodišnje poznanstvo i suradnja. Također, radujem se što večeras pred mostarskom publikom, zajedno s kolegama, igram zanimljivu predstavu koja progovara o vječnim temama istine i laži", kazao je Vedran Mlikota.

"Za Mostar me vežu najljepše uspomene u mojoj kazališnoj karijeri. Ovdje sam proveo prekrasne dane radeći na predstavi Bljesak zlatnog zuba", dodao je Mlikota, stoji u priopćenju.

(Fena) rg

Kopirati
Drag cursor here to close