Drugu godinu za redom

Obilježeni Dani sv. Nikole Tavelića u Raškoj Gori

Uz predstavljanje knjige posjetitelji su mogli pogledati i izložbu fotografija pod nazivom ''Eko udruga kroz fotografiju i Raštegorci u Domovinskom ratu''
Kultura / Flash | 09. 07. 2018. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Eko udruge Raška gora i žitelja Raške Gore od 6. do 8. srpnja 2018. godine održana je manifestacija pod nazivom ''Dani sv. Nikole Tavelića u Raškoj Gori''.

Prvog dana trodnevnog programa ispred etno doma ''Ante Toni Pehar'' bilo je predstavljanje knjige ''Admiralovi zapisi 2'', autora admirala Davora Domazeta Loše. Autor je istaknuo da je u ovoj knjizi analizirao neizvjesnu geopolitičku zbilju u drugom desetljeću 21. stoljeća. Ovim događajima nazočio je veliki broj posjetitelja.

Uz predstavljanje knjige posjetitelji su mogli pogledati i izložbu fotografija pod nazivom ''Eko udruga kroz fotografiju i Raštegorci u Domovinskom ratu''. Ovu večer su upotpunili guslar Božo Marić i ženska vokalna skupina iz HKUD 'sv. Ante' – Cim.

Video: Nastup HKDU Goranci

Drugi dan, 7. srpnja 2018., manifestacije su bile tehničko-organizacijske pripreme u sklopu kojih je organizirano praćenje nogometne utakmice svjetskog prvensta prvensta Hrvatska – Rusija.

Završni dan manifestacije 6. srpnja 2018. u nedjelji bilo je polaganje jednog zajedničkog vijenca ispred spomen obilježja svim žrtvama Raške Gore u svim ratovima. Nakon toga u 18 sati je uslijedila sv. misa za sve poginule i umrle žitelje Raške Gore, a svetu misu je služio fra. Ivan Ivanda.

Poslije mise je uslijedilo pučko veselje do kasnih sati uz bogat kulturno-zabavni program. Nastupili su: etno glazbena skupina ‘Sinovi Hercegovine’, ženska vokalna skupina HKUD ‘sv. Ante – Cim’, HKUD ‘Goranci’, HKUD ‘Herceg Stjepan Blagaj’ – Buna i pojedinci.

U svom obraćanju predsjednik eko udruge Oto Pehar istaknuo je kako se ima za cilj da ova manifestacije postane tradicionalna, ukazujući na cilj događaja.

''Dugo godina smo radili na ostvarivanju osnovnog preduvjeta za održavanje ovakvog događaja, a to je izgradnja prostornog kapaciteta etno-doma 'Ante Toni Pehar''. Tako se cilj projekta povezuje s našim trajnim naporima od osnutka, za revitalizaciju i oživljavanje ovog kraja'', rekao je Pehar.

Na koncu, kazao je predsjednik eko udruge da se zahvaljuje svima koji su prepoznali trud i rad eko udruge, i pridružili im se u ovom vrijednom projektu te se na poseban način je zahvalio svim članovima udruge, pojedincima, izvođačima i svima onima koji su sudjelovali u organizaciji proslave na bilo koji način.

Kopirati
Drag cursor here to close