Promocija časopisa Hercegovina

Kulturno i povijesno naslijeđe Mostara i Hercegovine

Ovaj broj prati koncepciju prethodnih brojeva, što znači da obrađuje teme iz povijesti, kulturne baštine, povijesne književnosti, teorije književnosti i brojnih drugih.
Kultura / Flash | 24. 04. 2019. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija 17. broja časopisa za kulturno i povijesno naslijeđe 'Hercegovina' održana je danas u spomen kući Svetozara Ćorovića (Odjel Muzeja Hercegovine), a u organizaciji Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta 'Džemal Bijedić', Muzeja Hercegovine Mostar i Arhiva HNŽ.

Foto: Bljesak.info / Promocija časopisa Hercegovina

''Časopis je počeo izlaziti 1981. kao neka vrsta određenog stupnja napretka kulture i umjetnosti koji je bio dosegnut. Nažalost, u ratu je kontinuitet njegovog izlaska prekinut. Nakon rata časopis je izlazio nekoliko godina, ali i to je prekinuto u razdoblju od 2003. pa sve do 2018.'', kazao je Almir Marić, profesor na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta 'Džemal Bijedić'.

Foto: Bljesak.info / Promocija časopisa Hercegovina

Ovaj broj prati koncepciju prethodnih brojeva, što znači da obrađuje teme iz povijesti, kulturne baštine, povijesne književnosti, teorije književnosti i brojnih drugih. ''Možemo reći da taj časopis ima neku vrstu znanstvenog, akademskog i kulturnog pedigrea i svakog drugog te ima veliki značaj za Mostar i cijelu Hercegovinu'', kazao je Marić.

Foto: Bljesak.info / Promocija časopisa Hercegovina

Teme koje obrađuje časopis su važne i aktualne te obrađuju prostor Hercegovine: od radova koji tretiraju pismenost u antičko doba, prostor Ljubuškog, relacije Dubrovnika i Hercegovine u srednjem vijeku, kao i neke obrazovne institucije u osmansko doba u Mostaru.

Foto: Bljesak.info /Promocija časopisa Hercegovina

Časopis 'Hercegovina' nije u prodaji, ali će biti dostupan u svim relevantnim bibliotekama, kako u Mostaru tako i šire.

Kopirati
Drag cursor here to close